Berceanu: Eu am cicatrice, dar din lupte pe teren, nu pe blog

Sambata, 05 Martie 2011, ora 15:34
2561 citiri
Berceanu: Eu am cicatrice, dar din lupte pe teren, nu pe blog
Foto: Antena3

Vicepresedintele PD-L Radu Berceanu a avut un discurs extrem de acid, sambata, la sedinta CNC de la Palatul Parlamentului, la adresa "reformistilor din PD-L", afirmand ca in timp ce el are "cicatrice" din bataliile politice, acestia se "lupta pe bloguri".

"Sunt o persoana care nu reuseste sa taca. Am vechi state de a-mi spune parerea si cand e usor sa taci", a spus Berceanu de la tribuna CNC, trecand in revista mai multe momente cand a avut probleme cu diverse institutii ale statului, pe vremea comunismului si a Securitatii, pentru ca s-a opus regimului.

"Sunt unul dintre putinii care-si aduc aminte ca l-am infruntat in interiorul partidului pe Ion Iliescu, direct si foarte vehement", a mai adaugat Berceanu, reamintind si un episod din 2002 cand a avut dosar intocmit de "procurorul Ponta".

Radu Berceanu a precizat ca nu este adeptul parerii ca cei acuzati sunt si vinovati, si a spus ca, atat el, dar si colegul Mircea Banias, sunt exemple clare de greseli ale Justitiei.

"Mircea Banias a fost pe toate ecranele, a fost facut praf la televiziuni. Apoi DNA a venit si a spus ca nu are nicio legatura cu cauza. N-am vazut pe aceleasi televiziuni sa se faca revenirea, sa spuna 'nu e, domnule, vinovat'", a subliniat Berceanu.

Mai mult, vicepresedintele PD-L a admis ca, la vechimea pe care o are in partid si la experienta sa politica, nu ii este rusine ca este, asa cum se spune, "un taliban".

"Asa cum spunea Oltean, sunt un taliban, unul dintre mamutii lanosi. Nu stiu cum de unii suntem vechi, altii sunt noi. Si Roberta Anastase e de 20 de ani in partid. (...)Am facut politica cu dorinta de a respecta lucrurile in care credem pe termen lung", a explicat el.

Vicepresedintele PD-L a mai sustinut ca, in opinia sa, un partid trebuie sa faca ce crede ca duce societatea inainte pe termen lung.

"Eu cred ca chestiunea cu coruptia e foarte importanta. Ea trebuie, daca e asa de importanta si dificil de gestionat, atacata cu chestiuni concrete si corecte, pasi foarte solizi si permanent in aceeasi directie", a mai spus Berceanu.

La final, acesta a lansat un atac foarte dur la adresa tripletei Macovei, Preda, Voinescu.

"Intrebati ce s-a intamplat la Colegiul Director. La Colegiul Director s-a intamplat ca n-ati fost acolo. Veniti doar la sedinte unde e televiziunea. Asa cum Traian Ungureanu a venit, puteati sa veniti. Toti europarlamentarii, nu era niciun fel de problema. Sunteti membri. Acolo s-au spus foarte multe argumente", a mai afirmat Berceanu, adaugand "daca va uitati numai pe bloguri, nu rezolvati probleme in interiorul partidului".

Radu Berceanu a lansat si un apel colegilor. "Sa ne ascultam, sa avem argumente, sa gasim cele mai bune solutii", a spus el, incheind cu remarca "eu am cicatrice, dar din lupte, pe teren, nu pe blog".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Consiliul National Coordonare PDL, #Radu Berceanu PDL , #PDL
Comentarii
Poza vestala
vestala
rank 5
Si pe Columbeanu l-am vazut cu multe cicatice
Poza azi
azi
rank 5
cand a avut probleme cu diverse institutii ale statului, pe vremea comunismului si a Securitatii, pentru ca s-a opus regimului. BRAVO DL BERCEANU!