Berceanu: Echipa lui Boc e cea care a invocat numele lui Basescu

Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 23:27
1667 citiri
Berceanu: Echipa lui Boc e cea care a invocat numele lui Basescu
Foto: Arhiva

Senatorul PD-L Radu Berceanu crede ca Traian Basescu s-a referit la echipa lui Emil Boc, atunci cand a cerut sa nu mai fie implicat in campania interna, deoarece cei din jurul premierului au vorbit in interiorul partidului despre sustinerea presedintelui, si nu Vasile Blaga.

"Eu prefer sa merg pe aceasta varianta ca dl presedinte spune ca 'nu vreau sa va mai folositi de mine, ba ca sunt cu unii, ba ca sunt cu altii, ba ca sunt cu un candidat, ba ca sunt cu celalalt', asta e ultima declaratie, ultimul comunicat al Presedintiei si merg pe varianta asta.

Am inteles, nu trebuie sa introducem presedintele in competitia interna. Cand s-a introdus singur, nu pot sa comentez eu chestiunea asta pentru ca, daca dansul a facut niste declaratii in legatura cu ce se intampla in PD-L cu aceasta competitie, iar dupa aceea e deranjat ca se foloseste parteneriatul cu presedintele banuiesc ca folosesc parteneriatul cu presedintele cei din echipa celui la care s-a referit presedintele.

Presedintele a iesit acum trei saptamani si a spus 'Emil Boc poate sa fie un bun presedinte al PD-L', n-aveau cum cei din echipa care il sustine pe Vasile Blaga sau Vasile Blaga sa foloseasca chestiunea asta, sau daca o folosea isi taia picioarele singur. Banuiesc ca au folosit-o ceilalti, de altfel stiu ca si prin Camera si prin Senat s-a spus 'ati vazut ce a spus presedintele, pune mana si semneaza aicea'. Deci, daca s-au folosit, la ei s-a referit", a spus seful PD-L Dolj, sustinator al lui Vasile Blaga, intr-o emisiune difuzata, duminica, de Realitatea TV.

"Vrem un parteneriat cu presedintele"

Berceanu i-a acuzat apoi fatis pe cei din echipa premierului ca s-au folosit de numele lui Traian Basescu, opinand ca probabil la ei s-a referit seful statului cand a cerut sa nu fie amestecat in alegerile interne de partid.

"Eu cred ca au folosit si folosesc in continuare in competitia interna numele presedintelui si ideea ca presedintele ii sprijina, cei care sustin motiunea Boc. Eu asta am tot vazut. Am fost la cateva intalniri cu organizatii judetene din sectoarele Bucurestiului cu echipa lui Vasile Blaga si n-a fost nici un fel de folosire, pomenire a presedintelui sau alte lucruri de genul acesta.

De cateva ori au fost intrebari in legatura cu parteneriatul cu presedintele si dl Blaga a spus 'PD-L e intr-un parteneriat cu presedintele si indiferent cine va iesi presedinte, acest parteneriat va continua'. Si cred ca asa si trebuie sa fie. Pentru noi ar fi inexplicabil sa nu vrem ca, in urmatorii trei ani sau cati mai sunt, sa avem un parteneriat cu presedintele Romaniei", a mai explicat pedelistul.

Cuvantul lui Basescu atarna greu la alegeri

Radu Berceanu admite insa ca noul anunt al lui Basescu de sustinere a lui Emil Boc va avea o influenta covarsitoare in PD-L. Intrebat pe cati crede ca mesajul presedintelui ii "pune in agitatie", Berceanu a replicat: "Pe multi".

"Pe multi pentru ca, pana la urma, PD-L a pornit de la 7 si ceva la suta in 2000, in urma alegerilor, s-a schimbat presedintele, a venit dl Traian Basescu si de atunci partidul a fost pana la 30 si ceva, la un moment dat ajunsesem prin toate sondajele pe la 40%.

Bineinteles ca intr-un astfel de partid si cu un astfel de parcurs toata lumea e influentata de ce zice presedintele, de cum vede presedintele lucrurile si mi se pare foarte normal. Asa atunci cand la PSD Ion Iliescu castiga alegeri si totdeauna ridica PSD, cand iesea si spunea cate ceva, tot PSD-ul era atent la ce spunea. Deci va influenta pe multi", a spus el.

Despre candidatul fara echipa

Berceanu crede insa ca declaratiile presedintelui n-ar trebui sa aiba o influenta asa mare. "Eu cred ca competitia trebuie sa fie una eleganta si sportiva, o sa vedem cine o sa castige si intr-adevar nu cred ca trebuie tot timpul facute referiri la ce-o fi zis, daca am inteles bine ce-a zis...", a subliniat acesta.

Referitor la afirmatiile presedintelui ca lui nu i-a condus nimeni campaniile si ca este "un mit construit pe bani" ca Blaga l-ar fi ajutat sa castige competitiile, Berceanu a aratat:

"Poti sa fii un organizator extraordinar si un sef de campanie nemaipomenit, dar daca n-ai un candidat potrivit pentru momentul respectiv, nu poti sa faci mare lucru. Dar si invers: poti sa fii un candidat extraordinar, dar daca n-ai in spate totusi un mecanism intreg, poti sa ai mari probleme. Sigur, vad ca asta este declaratia si parerea dlui presedinte acum. Eu stiu si alte declaratii".

"Gandim la fel"

Seful PD-L a fost intrebat si daca e adevarat ca motiunea Boc a "furat" titlul motiunii lui Blaga, Berceanu dand un raspuns ironic.

"Noi ne-am canalizat pe un titlu de genul 'Romania dreapta, Romania europeana', 'O Romanie dreapta, o Romanie europeana' niste variante de genul acesta, pe care le-am bagat si in niste grupuri-focus cu dl Musetescu de la CURS cu care lucreaza PDL de foarta multa vreme si dupa ce zece zile ne-am trezit ca a iesit dl Stoica asa brusc, intr-o miercuri, cand nu era nimic special, si a spus: 'Titlul motiunii noastre este Romania dreapta, Romania puternica' si mai departe n-a prea mai spus nimic. Si atunci, sigur ca ni s-a parut ca e ceva de genul asta.

Dar cum facem parte din acelasi partid, gandim la fel si, cum zice francezul, 'les grandes esprits s'entendent toujours', probabil ca ne-au venit aceleasi idei, in acelasi timp, deoarece gandim la fel. Unitate de nezdruncinat!", a conchis el.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Radu Berceanu Basescu, #Berceanu alegeri PDL, #Basescu alegeri PDL , #PDL