Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Berceanu: Dupa disponibilizari, infrastructura CFR va merge mult mai bine

Luni, 08 Martie 2010, ora 21:54
1167 citiri
Berceanu: Dupa disponibilizari, infrastructura CFR va merge mult mai bine

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a comentat luni disponbilizarile de la CFR, afirmand ca nu se poate merge pe un sistem feroviar care nemultumeste pe toata lumea, cu un personal extrem de numeros, platit destul de bine si care "se infrupta" din banii publici.

Berceanu a declarat luni, inainte de intalnirea cu deputatii democrat-liberali, ca nu este posibil ca societati ale caror incasari au scazut in 2009 la jumatate fata de 2008, sa aiba "acelasi numar de personal".

CFR Marfa disponibilizeaza 4.800 de angajati

"Atata vreme cat angajatii disponbilizati raman in posturi, se infrupta din banii dvs. (...) Nu se poate sa mergem pe un sistem feroviar care nemultumeste pe toata lumea si are un personal extrem de numeros, platit destul de bine si cu tot felul de facilitati. Nu cred ca e in regula. De-aia suntem pusi ministrii, administratori, ca sa echilibram lucrurile intre venituri si cheltuieli. Nu se poate ca o societate care primeste subventii din banii dvs, sa aiba cheltuieli salariale mai mult decat toate subventiile la un loc", a apreciat ministrul.

El a concluzionat aratand ca, in urma acestei masuri, "infrastructura va functiona mult mai bine".

"Totdeauna cand, intr-un loc, personalul e excedentar, in afara de faptul ca sunt cheltuieli foarte mari, activitatea merge mai prost. si la dvs in redactie, daca sunt de doua ori mai multi, nu mai aveti loc la calculatoare", le-a explicat ministrul jurnalistilor.

Guvernul a avizat lista celor peste 10.000 de concediati de la CFR

Solicitat sa comenteze amenintarile cu greva din partea sindicalistilor, ministrul a spus: "Asta e, este dreptul dumnealor. Nu mai avem ce negocia. Oricum, am gasit multe solutii in favoarea lor, pe care nu le aveau in contractul colectiv de munca, deci au totusi un intreg pachet salarial social pentru ca aceasta masura sa fie ceva mai usor de suportat".

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Berceanu disponbilizari CFR, #infrastructura disponibilizari CFR , #ministrul Transporturilor