Berceanu, despre UNPR: Sa nu vrea mai mult decat i se cuvine

Luni, 05 Martie 2012, ora 15:45
2664 citiri
Berceanu, despre UNPR: Sa nu vrea mai mult decat i se cuvine
Foto:Ziare.com

Presedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, considera ca o alianta cu UNPR la alegerile locale nu se poate realiza, din cauza faptului ca acest partid deja a anuntat ca nu vrea asa ceva.

Intr-o declaratie pentru Ziare.com, Berceanu spune ca si un protocol de colaborare pe plan local e problematic, in conditile in care UNPR are 0,25% in unele locuri, asa ca nu ar trebui sa puna conditii.

"Nu neaparat m-am opus unei aliante cu UNPR. Nici n-a fost vorba de vreo alianta cu UNPR, precum stiti, inainte de Colegiul nostru Director, UNPR a declarat ca va candida pe liste proprii si asa mai departe. Cum sa faci alianta cu unii care au declarat acum o saptamana ca ei nu fac aliante cu nimeni? Dar a fost vorba de un protocol cu UNPR, care urmeaza sa fie negociat, iar in legatura cu termenii de negociere, eu am spus, ca unul care sunt de vreo 20 si ceva de ani si am mai tot avut experienta unor negocieri, lucrurile trebuie sa fie echilibrate, sa tina cont de marimea partenerilor si potentialul partenerilor. Daca noi ii sprijinim intr-un numar de locuri unde ei au candidati de primari sau consiliu judetean, cu cei 25% ai nostri, iar in locurile unde ei n-au o varianta buna si avem noi o varianta bine plasata, ne sprijina ei cu cei 0,25% ai lor, e o chestiune usor dezechilibrata", ne-a declarat Berceanu.

Senatorul PDL de Dolj spune ca UNPR trebuie sa primeasca sprijin la candidaturi in functie de procentele sale si de candidati.

"Atunci trebuie sa gasim in cadrul negocierilor formula care sa fie corecta. Eu cred ca UNPR a sprijinit si sprijina guvernarea si e foarte bine ca o face, dar niste negocieri inseamna o chestiune "win-win", in care ambele parti sa aiba de castigat, in conformitate cu ponderea lor, cu valoarea lor, cu procentele, cu candidatii.

Asta a fost ceea ce am subliniat eu si am atras atentia ca in cadrul negocierilor ce urmeaza trebuie avute in vedere o seama intreaga de argumente care tin de acest echilibru. Nici noi nu vrem de la UNPR mai mult decat ni se cuvine intr-o situatie corecta, echilibrata, si nici UNPR nu trebuie sa vrea de la noi mai mult decat li se cuvine.

Cand ajungem la parlamentare, vorbim.

Intrebat despre o eventuala alianta cu UNPR la parlamentare, Berceanu a spus ca partidele ar trebui sa se pronunte dupa locale, cand vor observa ce scoruri au.

"Sa stiti ca in legatura cu alegerile locale, lucrurile sunt dintodeauna foarte variabile, depinde foarte multe de la judet la judet sau chiar de la municipiu sau oras la municipiu sau oras, sunt lucruri schimbatoare, e foarte greu sa stabilesti reguli sau concluzii general valabile. Cel mai bine e sa lasam in alegerile locale ca organizatiile locale sa ia cele mai bune decizii. Noi am sustinut si sustinem descentralizarea si cred ca inclusiv in acest domeniu trebuie sa functioneze descentralizarea

(...) Cand ajungem la parlamentare, vorbim. Dar dupa locale vom putea vorbi de parlamentare avand in vedere rezultatele de la locale si atunci vom sti ceva care nu mai sunt sondaje sau pareri sau impresii, ci lucruri concrete din alegeri. Atunci vom sti - UNPR inseamna atat, USL inseamna atat, PDL atat si vom sti din alegeri, nu din pareri", a conchis Berceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Radu Berceanu UNPR cuvine, #Berceanu alianta UNPR , #PDL
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Deja au mai multi ministri decat membri de partid.
Poza IMPARTIAL MARSEILLE
IMPARTIAL MARSEILLE
rank 1