Berceanu, despre Solomon: Si Hitler avea scor mare in sondaje

Marti, 06 Martie 2012, ora 23:17
3216 citiri
Berceanu, despre Solomon: Si Hitler avea scor mare in sondaje
Foto: B1 TV

Presedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a apreciat, marti seara, ca partidul sau nu ar trebui sa il sustina pe candidatul UNPR, Antonie Solomon, la Primaria Craiovei, argumentand ca si "Hitler s-a bucurat de un scor mare in sondaje".

"Nu stiu daca domnul Solomon e vinovat sau nu, e problema justitiei. Nu cred ca trebuie sa propunem un om care are cel mai mare scor in sondaje, si Hitler avea scor mare in sondaje si uite ca n-a fost asa bun", a afirmat senatorul democrat-liberal la B1 Tv.

"Sondajul arata mai mult despre trecut, dar daca sunt niste probleme, nu sondajul e singurul criteriu. Partidele care vor sa fie corecte pun in fata alegatorilor oameni despre care se stiu lucruri bune, cred ca tine de corectitudinea partidului.

Este o poveste ca Solomon are 70%. Are cel mai mare scor, dar e undeva la 50%", a adaugat Berceanu.

Acesta a comentat si pe marginea reactiei UNPR fata de afirmatiile sale legate de Antonie Solomon, caruia i-a reprosat ca este "un puscarias".

UNPR il indeamna pe Berceanu la responsabilitate

"Domnul Solomon a stat la inchisoare, nu la puscarie. Care-i diferenta? Dupa care a avut interdictie sa-si exercite mandatul. Noi am fost cat se poate de corecti, de retinuti in perioada asta: am spus ca-i o problema de justitie, omul isi vede de dosarul lui. Dupa aceea, domnul Solomon a facut o declaratie - dupa parerea mea, socanta - ca va candida, la alegerile viitoare, de la UNPR", a adaugat pedelistul.

Presedintele PDL Dolj a amintit ca, in urma cu un an jumatate, s-a luat o decizie la nivelul partidului, legata de candidatii din Dolj.

"Ca sa nu mai fie niciun fel de dubiu, noi am luat o decizie in partid: toata lumea care vrea ca candideze din partea PDL-ului sa spuna, votam, stabilim. El nu a facut asta, desi putea sa faca asta: era o situatie limpede de nepotrivire de situatie, ca sa nu zic de caracter, el voia sa mearga cu UNPR-ul", a continuat Berceanu.

Senatorul a comparat trecerea lui Antonie Solomon de partea UNPR cu un divort.

"Omul (Solomon - n.red.) e ca la un divort: daca sotia iti spune ca vrea sa faca un copil, dar nu cu tine, cu altul, asta e, divortam. Dar dansii (UNPR - n. red.) vor sa faca un protocol ca acolo unde partidul are un primar in functie, obligatoriu toata lumea il sustine pe el si nu pune candidat de primar", a comentat democrat-liberalul.

Berceanu, despre UNPR: Sa nu vrea mai mult decat i se cuvine

Intr-o declaratie pentru Ziare.com, Berceanu a spus anterior ca un protocol de colaborare pe plan local e problematic, in conditile in care UNPR are 0,25% in unele locuri, asa ca nu ar trebui sa puna conditii.

"Nu neaparat m-am opus unei aliante cu UNPR. Nici n-a fost vorba de vreo alianta cu UNPR, precum stiti, inainte de Colegiul nostru Director, UNPR a declarat ca va candida pe liste proprii si asa mai departe. Cum sa faci alianta cu unii care au declarat acum o saptamana ca ei nu fac aliante cu nimeni? Dar a fost vorba de un protocol cu UNPR, care urmeaza sa fie negociat, iar in legatura cu termenii de negociere, eu am spus, ca unul care sunt de vreo 20 si ceva de ani si am mai tot avut experienta unor negocieri, lucrurile trebuie sa fie echilibrate, sa tina cont de marimea partenerilor si potentialul partenerilor.

Daca noi ii sprijinim intr-un numar de locuri unde ei au candidati de primari sau consiliu judetean, cu cei 25% ai nostri, iar in locurile unde ei n-au o varianta buna si avem noi o varianta bine plasata, ne sprijina ei cu cei 0,25% ai lor, e o chestiune usor dezechilibrata", ne-a declarat Berceanu.

UNPR vine cu pretentii - vezi ce conditii pune pentru incheierea protocolului cu PDL

Pe de alta parte, UNPR le-a transmis democrat-liberalilor, marti, ca in cazul in care isi doresc incheierea unui protocol pentru alegerile locale, trebuie sa fie de acord cu promovarea a doua acte legislative - Legea privind taxarea averilor mari si cea vizand revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior aplicarii masurilor de austeritate.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Radu Berceanu Solomon candidat, #Berceanu Antonie Solomon Hitler sondaje, #Berceanu UNPR protocol PDL , #PDL