Berceanu: Daca Basescu nu iesea presedinte, era bine pentru PD-L, nu si pentru Romania

Duminica, 06 Martie 2011, ora 23:00
3490 citiri
Berceanu: Daca Basescu nu iesea presedinte, era bine pentru PD-L, nu si pentru Romania
Foto: Arhiva/ Realitatea Tv

Radu Berceanu nu crede ca e niciun conflict la ora actuala intre PD-L si seful statului Traian Basescu, ci mai degraba un parteneriat solid. Fostul ministru al Transporturilor este de parere ca PD-L nu ar mai avea acum probleme, ci 50% in sondaje, daca Basescu pierdea alegerile prezidentiale.

Fiind asociat ca facand parte din tripleta BVB, Blaga - Videanu - Berceanu, democrat liberalul a incercat duminica seara sa transmita ca nu exista niciun conflict intre PD-L si seful statului. De asemenea, fostul ministru al Transporturilor a avut cuvinte de lauda si pentru premierul Emil Boc si a spus ca nu este in conflict nici cu reformatorii partidului.

Democrat liberalul a aratat ca la CNC de sambata el a fost deranjat ca Monica Macovei a facut o obsesie din criteriile de integritate, iar asta indica ca, de fapt, PD-L ar avea o problema cu coruptia.

Radu Berceanu a mai declarat la Realitatea Tv ca spera ca parteneriatul dintre Traian Basescu si PD-L sa continuie.

"Nu cred ca exista niciun conflict la ora actuala intre PD-L si Basescu si sper sa nu fie nici in viitor. De exemplu, daca rezultatul alegerilor prezidentiale era altul, rezultatul era extraordinar pentru PD-L. Basescu conducea partidul, nu aveam nicio problema in interior si cred ca acum aveam 50% din preferinte, insa nu cred ca era bine pentru Romania. Noi am vrut insa sa continuam modernizarea Romaniei chiar si cu aceste costuri mari", a declarat fostul ministru al Transporturilor.

Berceanu: Emil Boc este cel mai bun ministru sub care am lucrat eu

Liderul PD-L a avut cuvinte de lauda si pentru premierul Emil Boc, despre care spune ca a fost cel mai bun ministru cu care a lucrat el, drept urmare respinge ideea unui tehnocrat.

"In legatura cu guvernarea: chestiunea cu tehnocratul pentru mine este in neregula. Un partid obtine un scor la alegeri ca sa ajunga sa guverneze, nu sa puna un tehnocrat. Eu am avut ocazia sa fac parte din multe guverne si primul premier care m-a scos dintr-un Guvern a fost Boc. Insa, din punctul meu de vedere el a fost de departe cel mai bun ministru sub care am lucrat eu. Perceptia publica este departe de aceasta parere pentru ca PD-L, guvernul Boc au avut nesansa sa pice pe o perioada nefasta.

Daca nu era Boc eram intr-o situatie foarte grava. Acum daca vine un tehnocrat vine la livada cu merele in parg si tot ce se va intampla bun se va spune: vedeti domle' ca daca a venit un tehnocrat ce face. Si tot ce a fost rau va ramane pe PD-L si aliatii de la guvernnare, ceea ce este incorect", a completat acesta.

Berceanu: Nu sunt in conflict cu Monica Macovei

Radu Berceanu a precizat ca nu se lupta cu Monica Macovei, desi sambata la CNC a fost unul dintre cei care i-au contestat principiile de integritate. Liderul PD-L a tinut sa explice ca a simtit nevoia sa intervina deoarece a fost vorba de un derapaj.

"Ideile ei mi se par foarte corecte, necesare, si uneori le-am sprijinit. Insa nu imi place si nu am acceptat ca totul sa se focalizeze pe asta doar ca exista alegerile interne. Au lucrat pe ea foarte mult in interiorul PD-L si s-a creat imaginea falsa, gresita ca in PD-L e o problema legata de coruptie. Nu sunt dispus sa las anumite chestiuni sa derapeze.

E bine sa fie dezbateri, sa fie oameni noi care sa vina cu idei noi, dar cand se derapeaza am simtit nevoia sa intervin. Daca am accepta ce propune Macovei e ca si cum in societate am stabili ca nu mai e nevoie de judecata. Nu cred ca in felul asta trebuie sa mergem. Ar fi foarte bine daca la conducerea partidului o sa ajunga si Macovei, Preda, Ungureanu, Baconschi", a conchis Baconschi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Radu Berceanu conflict PDL, #Berceanu Traian Basescu, #Emil Boc premier bun , #Emil Boc