Berceanu: Crede cineva ca eu nu vreau sa fac sute si mii de km de autostrazi?

Marti, 24 August 2010, ora 15:232485 citiri
Berceanu: Crede cineva ca eu nu vreau sa fac sute si mii de km de autostrazi?

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, spune ca si el si-ar dori sa faca mii de kilometri de autostrada, doar ca in domeniul sau absorbtia de fonduri europene necesita proceduri mult mai complicate.

"Nu intotdeauna poti sa faci ce ai vrea tu sa faci, adica autostrazi. E cineva care crede ca eu nu vreau sa fac sute si mii de km de autostrazi? As fi foarte incantat sa le fac, dar probabil ca sunt lucruri pe care trebuie sa le explic mai mult", a declarat Radu Berceanu marti, intrebat fiind de jurnalisti daca se teme ca este vizat de remanierea anuntata pentru 1 septembrie, din cauza ratei mici a absorbtiei fondurilor europene.

Berceanu a explicat ca, pe de o parte, cei care participa la licitatiile din domeniul constructiei de autostrazi se plang in instanta, iar procesele dureaza luni de zile. "Am ajuns de nu mai facem niciodata recurs la randul nostru pentru ca recursul se judeca in 8 luni", a adaugat Berceanu, explicand ca si atunci cand ministerul primeste decizia instantei de judecata nu primeste si motivarea ei, asa ca nu stie ce trebuie corectat.

Pe de alta parte, Radu Berceanu a explicat ca Ministerul Transporturilor intocmeste proiecte mari, de peste 50 de milioane de euro, care trebuie aprobate la Bruxelles. "Ele stau acolo o luna, o luna jumatate, apoi vine o lista cu lucruri care nu sunt in regula, trebuie sa le faci, primesti o alta lista, apoi mai sunt avizele de mediu si toate celelalte", le-a explicat Berceanu jurnalistilor cateva dintre motivele pentru care ministerul sau nu reuseste sa atraga mai multe fonduri europene pentru constructia de autostrazi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News