Berceanu: Conducerea PDL a gestionat prost criza, dar nu ei s-au vrut sefi?

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 18:37
2513 citiri
Berceanu: Conducerea PDL a gestionat prost criza, dar nu ei s-au vrut sefi?
Foto: Arhiva

Senatorul PDL Radu Berceanu considera ca PDL a gestionat "prost" actuala criza politica, prin "taceri inexplicabile" urmate de "explicatii cu totul nepotrivite". In plus, el afirma ca nu mai face parte din conducerea PDL, asa ca "tinerii" alesi la Congresul din mai trebuie sa vina cu propriile solutii.

Intr-un interviu acordat pentru Ziare.com, senatorul PDL spune ca partidul a facut mai multe greseli de la declansarea protestelor, printre care si aceea ca nu s-a delimitat de afirmatiile facute de unii reprezentanti ai partidului pe bloguri.

Berceanu, despre proteste, greselile PDL, Dan Voiculescu si premierul tehnocrat - Interviu Ziare.com

"E adevarat ca multe dintre ele au fost personale, ale senatorului Urban, ale ministrului Baconschi, dar partidul trebuia sa iasa si sa spuna: 'O fi spus ce o fi spus pe blog, dar in niciun caz aceea nu e pozitia partidului, ele se stabilesc in niste intalniri in care se voteaza si se analizeaza'. Acuma toata lumea scrie cate ceva pe blog, dar asta nu inseamna ca aia e pozitia PDL.

Dar, din pacate, nu a iesit nimeni sa spuna: 'E o pozitie personala, nu aveti decat sa va duceti sa il intrebati pe respectivul de ce a scris nu stiu ce, pozitia PDL e asta...'", a comentat situatia Radu Berceanu.

Urban: Suntem niste viermi care-si merita soarta, ca ne lasam indusi in eroare de Antene

Baconschi, despre "Romania care munceste" si "mahalaua violenta si inepta"

Senatorul a reamintit ca altele au fost deciziile luate in Colegiul Director, mai exact deschiderea tuturor cailor de dialog, atat cu Opozitia, cat si cu societatea civila.

"Ca dovada ca, in unanimitate, am mers pe ideea sa se faca sesiunea extraordinara a Parlamentului, desi e si in afara regulamentului si in afara Constitutiei. Puteam sa o oprim, sa o respingem, cu cea mai mare usurinta. De altfel, in Birourile Permanente reunite am si spus asta la inceput, dar am zis ca decat sa fie in strada niste lucruri, mai bine sa fie in Parlament, ca de aia e parlament, sa se parlamenteze si ca sa fie un for de dezbatere", a mai explicat Radu Berceanu, care este si chestor al Senatului.

Acesta nu crede ca inlocuirea Guvernului Boc cu unul condus de un premier tehnocrat este o solutie buna pentru PDL. Pe de alta parte insa, Radu Berceanu se fereste sa spuna care ar fi, in viziunea sa, cele mai bune decizii pe care ar trebui sa le ia partidul.

"Eu unul nu stiu, nu mai fac parte din conducere. Si desi acum m-au chemat repede, repede, le-am spus: 'Bai baieti, stati un pic, dar cand ati votat in Congres si cand ati facut toate manevrele si aranjamentele pe care le-ati facut, nu v-ati gandit ca s-ar putea sa va trebuiasca unul din asta care sa va mai povesteasca cum a fost una, cum a fost ailalta, ce-i cu aia, ce-i cu ailalta? Faceti voi! Luati decizii! Ati vrut sa fiti sefi, tineretul!", ne-a explicat senatorul atitudinea sa.

Intrebat daca in acest mod confirma, indirect, speculatiile din presa potrivit carora in PDL ar exista tensiuni interne, Radu Berceanu a respins vehement aceasta interpretare a spuselor sale.

"Nu, nu sunt niciun fel de tensiuni, eu m-am dus cu tot dragul, dar le-am spus 'Nu ati vrut voi sa fiti sefi? Nu sunteti vicepresedinti, primvicepresedinti, secretari, nu stiu ce? Nu ati vrut? Care sunt solutiile?' Nu se poate asa, nu e in regula. Voi ati vrut sa fiti sefi, dar cand e o chestie mai grea, cu probleme, ii chemam pe aia sa isi sparga capul, dupa care le spunem 'Hai, gata, flit, plecati de aici!'?". Nu se poate", a adaugat Radu Berceanu.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Radu Berceanu proteste, #Radu Berceanu conducere PDL, #Berceanu Baconschi , #PDL