Berceanu, catre Ponta: Victoras, mai multa energie in motor si mai putina in claxon

Joi, 17 Mai 2012, ora 18:17
17029 citiri
Berceanu, catre Ponta: Victoras, mai multa energie in motor si mai putina in claxon
Foto: B1TV

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat joi ca marirea de 8% pentru salariile bugetarilor ar putea nici sa nu se simta, pentru ca o sa fie anulata de deprecierea leului, iar solutia este ca primul ministru "Victoras" sa tina inflatia in frau.

"Practic s-au facut foarte multe declaratii cum ca o sa dea mariri de salarii de 8% din iunie. Pana in iunie s-ar putea ca acei 8% sa nu mai existe. Avand in vedere ca deja cursul s-a dus cu vreo 5% de cand este acest Guvern Ponta, de la 4,2 lei sa zicem la 4,44 sunt mai mult de 5%. Si probabil pana in iunie cand o sa se ia aceste prime salarii reintregite ele o sa fie taiate de inflatie", a spus el.

Berceanu a adaugat ca veniturile oamenilor care au pierdut bani in 2010 nu numai ca nu o sa se reintregeasca, dar o sa scada. "Asa ca pana la urma ar trebui sa vorbim de veniturile celor care au pierdut niste bani in 2010. Si aceste venituri nu numai ca nu o sa se reintregeasca prin ceea ce face Guvernul Ponta, dar chiar or sa scada. Nu o sa mai poata sa cumpere nici salariatii care vor primi sume suplimentare si nici pensionarii care vor primi sume suplimentare ce puteau sa cumpere in luna aprilie cu banii aceia mai multi", a sustinut senatorul.

"Victoras, draga, nu-i asa ca este mai greu din teren decat din tribuna?"

Berceanu l-a intrebat ironic pe Ponta: "Victoras, draga, nu-i asa ca este mai greu din teren decat din tribuna?", si i-a reprosat ca sta mai mult pe la TV decat la Palatul Victoria.

"Uite, dupa 2 saptamani, a inceput sa constate. Vazand ca e greu la Palatul Victoria premierul se plimba, este permanent la TV, il vad de dimineata pana seara in tot felul de locuri si aici as putea sa ii transmit asa o idee: Victoras, draga, mai multa energie in motor si mai putina energie in claxon", a aratat senatorul.

Democrat-liberalul a amintit ca in 1993 cand PSD era la guvernare inflatia era 300%, dar puterea de cumparare scadea permanent. "E o chestiune care s-a mai practicat de catre PSD cand erau la guvernare. N-as vrea sa va aduc aminte de 1993-1994, cand inflatia era 300% si cand se mareau salariile o data la 2 luni, numai ca puterea de cumparare scadea permanent. Oamenii cred ca traiesc nu prin cifra de pe fluturas, ci prin ceea ce pot sa cumpere cu banii respectivi" , a relatat presedintele PDL Dolj.

Radu Berceanu a mai declarat ca, pentru a nu crea premize pentru cresterea inflatiei, Victor Ponta ar trebui sa faca declaratii legate de situatia actuala, nu de cea din 2013, "care nu intereseaza pe nimeni".

"Victor Ponta ar trebui sa faca declaratii legate de situatia actuala, de felul in care doreste sa gestioneze situatia actuala si nu despre 2013, pentru ca nu intereseaza pe nimeni. Cei care fac operatiuni valutare nu se uita deloc la declaratiile unui Guvern despre 2013.

Drept urmare, ar trebui (Victor Ponta - n.red.) sa faca declaratii foarte clare, precise despre ce face acum, maine, poimaine, legat de stabilitatea Romaniei, de tinerea in frau a cheltuielilor acestea cu angajari si tot felul de astfel de lucruri in care s-au lansat care sa dea impresia, pentru ca in zona aceasta se traieste cu impresii. Este foarte importanta impresia pe care o da un Guvern, o tara" , a avertizat Berceanu.

Senatorul PDL a mai spus ca peste tot in Europa Romania a fost laudata, dar acum nu mai este pentru ca s-a schimbat guvernul si "nu se stie ce se mai intampla".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Berceanu Victoras benzina motor, #Berceanu Victoras claxon, #Berceanu guvern Ponta , #PDL