Berceanu catre pedelisti: Ar fi bine sa mai gandeasca si cu capul lor!

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 23:22
2146 citiri
Berceanu catre pedelisti: Ar fi bine sa mai gandeasca si cu capul lor!
Foto: Arhiva

Radu Berceanu, unul dintre numele sonore din PD-L, le transmite democrat-liberalilor angrenati in campania interna sa nu se mai lase influentati de presedintele Traian Basescu.

Liderul PD-L Dolj mai apreciaza, intr-un interviu pentru Adevarul, ca Vasile Blaga nu se va retrage din cursa pentru sefia partidului, ci se va bate pana la capat, iar o eventuala infrangere a sa nu va declansa un tsunami.

Totodata, sustine Berceanu, printre actualii sustinatori declarati ai lui Emil Boc exista si democrat-liberali care au votat pentru inlocuirea sa din functia de premier.

"Dar ar fi bine sa mai gandeasca si cu capul lor! Sunt multi care cred ca, daca ce ne-a spus Basescu uneori a iesit bine, seful statului stie ce face, are un simt de alegere bine pus la punct si ca e mai bine sa se ia dupa perceptiile lui, decat ale lor.

Unii ziceau ca Blaga trebuie sa fie presedintele partidului ca ne asteapta alegeri, iar el a condus campanii si e un bun organizator, alearga prin tara si stie sa tina lucrurile in mana sa avem succes. Aceiasi au decis apoi sa mearga pe mana lui Basescu", a declarat seful PD-L Dolj.

Boc - premier pana in 2012, Blaga - sef la PD-L

In opinia lui Berceanu, Emil Boc trebuie sa ramana premier pana in 2012, iar la partid trebuie sa ramana Vasile Blaga care, "fiind bun organizator, ar putea sa tina in mana tot ceea ce inseamna actiunea partidului".

"Premierul a facut niste lucruri dificile, intr-o perioada dificila si cred ca trebuie sa ramana pana se vad primele rezultate, pentru ca altfel este nedrept si se va spune ca Boc a facut lucrurile rele, care nu au placut si a venit acum nu-stiu-cine si au inceput sa se vada rezultatele. Boc trebuie sa ramana. Si nu stiu daca ne putem permite un premier nou, care trebuie sa treaca prin Parlament, sa ia 236 de voturi, se vede ca majoritatea nu e chiar atat de solida si nu trebuie riscata o perioada de destabilizare, de incrancenare politica", a adaugat Berceanu.

Totusi, in opinia liderului PD-L Dolj, Vasile Blaga este un politician mai bun decat Emil Boc, fiind "foarte decis, foarte bun organizator, foarte pragmatic", iar o echipa "Blaga, presedinte - Udrea, vicepresedinte" ar fi "fara fisura".

"Toata lumea are orgolii, la toate nivelurile, dar fiecare trebuie sa si le tina-n frau. Eu sunt convins ca-si vor tine in frau intentiile de a plati polite si lucrurile vor merge bine. Ca dovada ca Blaga a fost la Dezvoltare, apoi a venit Udrea", a punctat seful PD-L Dolj.

El ia in calcul si posibilitatea ca Vasile Blaga sa piarda alegerile, insa acest lucru nu ar fi "un tsunami japonez".

"Sigur, Blaga s-ar putea sa piarda, dar asta nu-i o nenorocire, un cataclism, tsunami japonez. Poate ca ar fi o nenorocire personala daca ar lua 1-2%. Chiar si 10% daca ia un candidat nu are de ce sa fie rusinat", a conchis Berceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#radu berecanu pdl, #vasile blaga boc sefie pdl , #PDL