Berceanu, catre jurnalisti: Pe Oprescu de ce nu-l intrebati de Maternitatea Giulesti?!

Joi, 19 August 2010, ora 19:161606 citiri
Berceanu, catre jurnalisti: Pe Oprescu de ce nu-l intrebati de Maternitatea Giulesti?!

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a aratat joi deranjat ca presa nu ii cere explicatii despre accidentul de la Maternitatea Giulesti si primarului general, Sorin Oprescu.

Premierul Emil Boc si Radu Berceanu au inspectat stadiul lucrarilor la autostrada Transilvania si la centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca. Boc a fost intrebat de jurnalisti despre tragicul accident, soldat cu moartea a cinci bebelusi.

"Spitalul, dupa cum stiti, nu apartine Ministerului Sanatatii, decizia este luata de cei care au acum in administrare spitalul. Noi asteptam rezultatele anchetei judiciare pentru a formula si alte concluzii. Nu fac mai multe alte declaratii pana nu se finalizeaza ancheta procurorilor", a declarat Boc.

In schimb, Radu Berceanu a intervenit pentru a-i chestiona pe ziaristi de ce nu se intereseaza si de modul in care Sorin Oprescu se ocupa de spitalele din Capitala.

"Hai ca nu pot sa ma abtin! Da' Oprescu e printre ei, astia, medicii care... Ca are de doi ani spitalul asta, e la el, da? N-am auzit nicio intrebare", a declarat ministrul Transporturilor.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat joi ca nu este corect sa se spuna ca lipsa de personal a fost cauza tragediei de la Giulesti pentru ca la sectia de terapie intensiva de la maternitate existau oameni, vina apartinandu-i, in opinia sa, asistentei care nu a supravegheat permanent bebelusii.

Primarul Capitalei a suspendat, miercuri, conducerea maternitatii Giulesti, numind un director interimar, pana la finalizarea anchetei.

Un incendiu a izbucnit, luni seara, la sectia de reanimare pentru copii nascuti prematur din cadrul maternitatii Giulesti, trei bebelusi murind pe loc, iar alti doi la spitalul Grigore Alexandrescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News