Berceanu: As fi votat pentru excluderea lui Cristian Preda din partid fara retinere

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 22:08
1423 citiri
Berceanu: As fi votat pentru excluderea lui Cristian Preda din partid fara retinere
Foto:cvlpress.ro

Presedintele PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, a declarat, marti, la Craiova ca, daca ar fi avut un cuvant de spus in legatura cu situatia europarlamentarului Cristian Preda, ar fi votat pentru excluderea acestuia din partid fara niciun fel de retinere.

Berceanu a mai spus ca Preda nu este la prima abatere pentru care a fost sanctionat, ci si-a facut o cariera politica din a critica pe blog partidul din care facea parte.

"As fi votat pentru excluderea lui Preda (Cristian - n.red.) fara niciun fel de retinere, pentru ca nu este nici la prima, nici la a doza si nici la a zecea abatere de acest fel. El si-a facut deja o cariera politica, o imagine politica criticand foarte rar si foarte subtire opozitia, dar fiind extraordinar de activ, mai ales pe blog, in a critica PDL", a spus Berceanu.

Presedintele PDL Dolj a mai spus ca la nicio sedinta a Colegiului Director al PDL nu l-a auzit sustinand foarte hotarat o idee.

"Stiti, una este cu monitorul in fata si la clape, pe blog, si alta este cu oamenii in fata, care spre deosebire de monitor mai au si alte pareri, te intreaba", a spus Berceanu.

Presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a afirmat luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National, ca decizia de excludere din partid a europarlamentarului Cristian Preda a fost luata prin vot secret, inregistrandu-se 30 de voturi pentru, doua impotriva si o abtinere.

"Motivatia se leaga de faptul ca domnul Preda a decis sa sustina public un alt candidat la Primaria Generala a Capitalei decat candidatul propriu. Decizia PDL e foarte ferma', a afirmat Emil Boc, la finalul sedintei Biroului Permanent National al formatiunii.

"Nu mai candidez la Parlament si am de gand sa ma retrag din politica la varf"

Totodata, Radu Berceanu a anuntat ca la urmatoarele alegeri parlamentare nu va mai candida, pentru ca ii sunt suficienti 23 de ani in Parlament.

Berceanu a mai spus ca are de gand sa se retraga din politica la varf, iar pana la sfarsitul acestui an va renunta la functia de presedinte al PDL Dolj, insa nu are de gand sa plece din Partidul Democrat Liberal, nici ca independent si nici la alt partid.

"Nu mai candidez la urmatoarele alegeri parlamentare, pentru ca este suficient. Eu la sfarsitul acestui an si acestui mandat de parlamentar implinesc 23 de ani de cand sunt parlamentar si cred ca este suficient. Trebuie sa vina tineret si in Parlament si cred ca este bine sa nu stai prin Parlament pana cand nu mai stii bine ce se intampla pe acolo.

Eu l-am vazut pe Alexandru Barladeanu, demult, demult, pe Oliviu Gherman mai incoace, mai vad si pe altii pe care de data asta nu vreau sa ii mai numesc ca atare, dar, daca va uitati in lista Senatului, o sa ii vedeti pe cei care au niste varste memorabile si care vad ca mai vor inca un mandat.

Eu fac parte dintre cei care cred ca mai exista si altceva de facut pe lume decat politica. Am de gand sa ies din politica la varf, dar nu am de gand sa plec din PDL, desi am auzit ca a fost asa, un fel de zvon. Nici pomeneala. Eu nu o sa plec niciodata, nici independent, nici la alt partid. Poate sa plec acasa, asta da. Dar nu o sa plec la alt partid", a spus Berceanu.

Intrebat cand are de gand sa se retraga, Berceanu a spus ca "pana la sfarsitul anului".

"Renunt nu doar la activitatea parlamentara, ci si la functia de presedinte al PDL Dolj pana la sfarsitul anului", a afirmat presedintele PDL Dolj.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Berceanu votat excludere Cristian Preda, #Berceanu retragere politica, #Berceanu candidatura 2012 , #PDL