Berceanu a votat impotriva ca PDL sa mearga la alegeri sub sigla Miscarii Populare

Duminica, 04 Martie 2012, ora 23:041713 citiri
Berceanu a votat impotriva ca PDL sa mearga la alegeri sub sigla Miscarii Populare

Deputatul PDL Vasile Gherasim a declarat duminica pentru NewsIn ca, in cadrul sedintei Colegiului Director National, au fost si cateva persoane, printre care si Radu Berceanu, care au respins idea ca partidul sa candideze la alegerile locale, chiar si puctual, sub sigla Miscarii Populare.

"Au fost si cateva voturi impotriva deciziei luate astazi, de Colegiul Director National, in privinta candidaturii sub sigla Miscarii Populare, la nivel de judet. Au fost doua-trei persoane, nu multe", a declarat deputatul Vasile Gherasim. Printre aceste persoane, el l-a nominalizat pe liderul de Dolj, Radu Berceanu.

Gherasim a precizat ca Radu Berceanu a votat impotriva intrucat el este "impotriva ideii de Miscare Populara" si doreste ca PDL sa mearga singur in la alegerile locale. Prin decizia Colegiului Director, practic si el a obtinut ce a vrut, pentru ca ramane la latitudinea organizatiei judetene Dolj sa decida formula cu care va candida la locale, a mai spus Vasile Gherasim.

Deputatul PDL a explicat ca decizia de duminica "a fost singura solutie pragmatica", intrucat nu mai era timpul necesar in vederea incheierii unei aliante la nivel national, sub sigla Miscarii Populare, pentru care erau necesare anumite proceduri juridice.

La alegerile locale din vara, PDL va candida sub sigla Miscarii Populare doar punctual, la nivel local sau judetean, decizia in acest sens urmand sa fie luata de fiecare organizatie judeteana in parte, a anuntat duminica seara presedintele PDL Emil Boc, la finalul reuniunii Colegiului Director.

"PDL nu va incheia la nivel national niciun fel de alianta electorala pentru alegeile locale. PDL lasa la latitudinea organizatiilor judetene sa decida daca incheie aliante electorale judetene sau locale cu formatiunile politice cu care colaboreaza la nivel locale", a declarat Boc. El a argumentat decizia prin faptul ca se are in vedere "maximizarea rezultatelor la alegerile locale".

"Alianta va avea denumirea de Miscarea Populara pentru judetul respectiv, sigla inima si culoarea verde", a mai explicat Boc.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News