Un fost oficial al Pentagonului avertizează SUA: Washingtonul ar fi ”orb” și vulnerabil la aceste arme de temut ale Chinei și Rusiei VIDEO

Marti, 08 Februarie 2022, ora 00:43 43514 citiri
Rachetele hipersonice ale Chinei și Rusiei, pericole pentru securitatea SUA FOTO: 19FortyFive

William Schneider, fost subsecretar de Stat al SUA și oficial al Pentagonului, trimite un avertisment public actualei administrații Biden, privind o armă pe care China și Rusia au dezvoltat-o și care poate constitui o amenințare reală pentru securitatea Statelor Unite. Astfel, rachetele hipersonice ale acestor două țări, testate cu succes în 2021, pot crea vulnerabilități ale sistemului de avertizare timpurie în cazul unui potențial atac.

Expertul american, care a servit în administrația Reagan și care în prezent este membru al Institutului Hudson, un think-tank din Washington, îndeamnă Pentagonul să încurajeze companiile americane din domeniul Apărării să-și intensifice progresul, în legătură cu armele hipersonice, potrivit unei analize publicate în Financial Times.

Cursa Statelor Unite pentru dezvoltarea acestor rachete hipersonice trebuie să înceapă acum, pentru a ajunge din urmă China și Rusia sau riscă să cedeze avantajul adversarilor Americii, consideră fostul oficial al Pentagonului.

Atât China, cât și Rusia au efectuat teste cu rachete hipersonice în anul 2021. Moscova a lansat o astfel de armă de croazieră cu propulsie nucleară de la poligonul său de încercări de pe insula Novaya Zemlya din Oceanul Arctic.

China, la rândul său, a realizat două teste cu rachete hipersonice. Unul a zburat pe o orbită terestră către o regiune țintă din China. Celălalt s-a deplasat pe o traiectorie de manevră.

Scurgeri dintr-un document confidențial american: SUA și Rusia un posibil aranjament militar de anvergură

Aceste vehicule hipersonice, dezvoltate de către China și Rusia, sunt o parte esențială dintr-un ”sistem de sisteme” conceput să învingă abilitățile de avertizare timpurie ale Statelor Unite.

Sistemul de avertizare al rachetelor balistice al SUA este un set de sateliți și radare, care este integrat unei structuri de comandă, control și comunicații, capabilă să detecteze, localizeze și urmărească atacurile adverse cu rachete.

Vladimir Putin rupe tăcerea după 40 de zile: Statele Unite încearcă să atragă Rusia în război VIDEO

Statele Unite dezvoltă un sistem spațial care utilizează senzori în infraroșu, care ar fi capabili să detecteze focoasele hipersonice de manevră. Cu toate astea, sistemele actuale americane de apărare antirachetă nu permit Pentagonului să detecteze în timp real focoase hipersonice.

Capacitățile dezvoltate de China și Rusia, de rachete hipersonice, dau posibilitatea acestor două mari puteri adverse SUA, să aibă o forță de a învinge sistemul de avertizare timpurie american. În aceste circumstanțe, Washingtonul ar fi ”orb” la un atac străin cu astfel de arme, iar capacitatea sa de răspuns ar fi semnificativ limitată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com