Atac furibund al lui Putin asupra Ucrainei, fără precedent: De ce Kievul nu poate doborî rachetele hipersonice ale Rusiei VIDEO

Vineri, 10 Martie 2023, ora 02:17
12796 citiri
Atac furibund al lui Putin asupra Ucrainei, fără precedent: De ce Kievul nu poate doborî rachetele hipersonice ale Rusiei VIDEO
Avionul MiG 31K poate lansa rachetele hipersonice ale Rusiei FOTO: Independent

În noaptea de 8 spre 9 martie 2023, Vladimir Putin a ordonat armatei Rusiei să lanseze un atac furibund asupra Ucrainei, cu rachete, cel mai mare din ultimele câteva săptămâni, care a vizat orașe precum Kievul, Harkov și Odesa. Acțiunea a fost una fără precedent, Kievul anunțând că Moscova nu a folosit niciodată atât de multe tipuri de rachete, printre care și 6 hipersonice, care zboară cu peste 12.000 de kilometri pe oră.

Ucraina a comunicat faptul că la atacul din 9 martie Rusia a folosit avioane strategice TU-95, cu rază lungă de acțiune TU-22M3 și MiG-31K, dar și nave ale Flotei Mării Negre. În total, Moscova a lansat 81 de rachete, dintre care 34 de rachete de croazieră din cele 48 de acest tip, au fost doborâte de forțele ucrainene.

Însă, Forțele Aeriene din Ucraina nu au mijloacele necesare pentru a distruge rachetele hipersonice care au lovit țara pe 9 martie, precum cele Kinzhal Kh-22, Kh-47 și rachetele ghidate S-300.

Unde fug zeci de mii de ruși de Putin: În paradisul naziștilor, zburând 27 de ore cu avionul VIDEO

Rusia a folosit rachete hipersonice încă din primele etape ale conflictului, susținând că a distrus un depozit de combustibil în orașul Mikolaiv de la Marea Neagră și un depozit subteran de muniție din vestul Ivano-Frankivsk.

Rachetele hipersonice, precum rachetele Kinzhal desfășurate de Forțele Aeriene Ruse, reprezintă următoarea generație de arme, deoarece se pot deplasa cu viteze foarte mari (chiar și peste 12.000 de kilometri pe oră) și nu pot fi detectate de radare. În schimb, Ucraina nu dispune de un sistem de apărare antiaeriană capabil să contracareze astfel de rachete hipersonice, potrivit Independent.

Spre exemplu, rachetele de croazieră obișnuite, precum racheta Tomahawk a Forțelor Aeriene ale SUA zboară cu o viteză de aproximativ 900 de kilometri pe oră.

Un fost comandant militar britanic dezvăluie: Arma secretă a Ucrainei care îl îngrozește pe Putin

Rachetele hipersonice Kinzhal ale Rusiei sunt transportate cu avioane TU-95, TU-22 sau MiG-31K și pot lovi ținte la o distanță de până la 2000 de kilometri. Însă, cel mai alarmant este faptul că aceste rachete hipersonice Kinzhal ale Rusiei pot transporta și focoase nucleare.

Cu toate acestea, analistul militar Pavel Felgenhauer a susținut că armele hipersonice nu fac nicio diferență pe teren, dar că adevărata lor valoare este de „a da un anumit efect psihologic și de propagandă”. Cu alte cuvinte, ele inspiră teroare.

Vladimir Putin s-a lăudat cu investiția Rusiei în astfel de arme „invincibile”, justificând acest lucru ca răspuns la ceea ce el consideră a fi expansiunea militară a NATO la pragul țării sale în Europa de Est, aceeași linie de gândire care a dus la războiul actual.

Colonelul Yuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei a declarat că ”inamicul a folosit un spectru larg de arme. De ce fac asta? Pentru a distrage unitățile de apărare aeriană. Au efectuat un atac cu diferite tipuri de avioane și vase ale flotei Mării Negre, din cele trei mări, Marea Neagră, Marea Azov și Marea Caspică”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#rachete hipersonice Rusia, #rachete hipersonice, #atac Rusia, #atac Rusia Ucraina, #razboi Ucraina, #Putin razboi , #Razboi Ucraina