Eveniment astronomic în premieră: O rachetă a lui Elon Musk va lovi Luna VIDEO

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 22:52 4537 citiri
Racheta Falcon va lovi Luna în mod neintenționat FOTO: Ars Technica

Expertul Bill Gray, care a dezvoltat software-ul Project Pluto ce urmărește obiectele din apropierea Pământului precum asteroizi, meteoriți sau comete, a anunțat un eveniment astronomic special: o rachetă SpaceX a lui Elon Misk va intra în coliziune cu Luna, după ce a fost scăpată de sub control.

Booster-ul Falcon 9 a fost lansat inițial în spațiu din Florida, Statele Unite, pe 11 februarie 2015, când a transportat un satelit al NOAA denumit Deep Space Climate Observatory, potrivit Ars Technica.

Atunci, sonda Agenției meteororologice americane National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) și-a început călătoria spre punctul Lagrange 1 din univers, aflat la o distanță de aproximativ 1,5 milioane de kilometri de Pământ, pentru a deveni primul sistem de avertizare al Terrei în cazul furtunilor magnetice solare.

Acum, conform observațiilor lui Bill Gray, o a doua treaptă din racheta Falcon de la SpaceX este pe cale să lovească Luna, un eveniment care s-ar putea produce potrivit estimărilor pe 4 martie 2022.

Un filosof de la New York șochează omenirea: Lumea de astăzi va fi înlocuită de altceva ireal VIDEO

Masa rachetei Falcon 9 al SpaceX, firma lui Elon Musk din Statele Unite, care va ajunge pe satelitul nostru este de aproximativ 4 tone metrice, iar boosterul va lovi Luna cu o viteză de circa 9.288 de kilometri pe oră. Conform experților, aceasta va fi prima dată când o rachetă, un rest spațial lovește în mod neintenționat Luna.

Fără îndoială, rămân unele incertitudini legate de impactul rachetei pe Lună. Pe măsură ce ”deșeul” spațial se va prăbuși, este dificil de prezis efectele luminii solare asupra obiectului, ele putând produce ușoare modificări ale orbitei sale.

Elon Musk avertizează omenirea: Sunt 100% șanse să aibă loc extincția în masă pe Pământ

”Aceste efecte imprevizibile sunt foarte mici”, a spus Gray. Dar acestea se vor acumula până pe 4 martie, fiind necesare observații suplimentare ale rachetei Falcon pentru a estima ora și locul exact al impactului de pe Lună.

Aceste informații sunt importante deoarece, ele vor permite sateliților care orbitează în prezent Luna, inclusiv Lunar Reconnaissance Orbiter al NASA și sonda spațială Chandrayaan-2 a Indiei, să colecteze date despre craterul de impact.

În 2009, NASA a prăbușit, în mod deliberat, o treaptă superioară a unei rachete din misiunea LCROSS, pe Lună. Impactul din martie ar putea oferi oamenilor de știință noi informații despre solul selenar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News