Rusia a testat cu succes racheta nucleară Sarmat: ”Nu are echivalent în lume şi nici nu va avea mult timp de acum înainte” VIDEO

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 19:08 8162 citiri
Racheta a fost lansată de pe cosmodromul Pleseţk, din nord-vestul Rusiei FOTO Facebook / Ministerul rus al Apărării

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri, 20 aprilie, că a testat cu succes noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, o armă de nouă generaţie cu rază lungă de acţiune.

Liderul de la Kremlin le-a transmis ”inamicilor” că această rachetă îi va face să ”reflecteze”.

”Este cu adevărat o armă unică ce va consolida potenţialul militar al forţelor noastre armate, care va asigura securitatea Rusiei în faţa ameninţărilor externe şi care îi va face să reflecteze de două ori pe cei care încearcă să ameninţe ţara noastră cu o retorică dezlănţuită şi agresivă”, a afirmat Putin într-o declaraţie televizată după efectuarea testului.

”Noul complex are cele mai înalte performanţe tehnice şi tactice şi este capabil să depăşească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are echivalent în lume şi nici nu va avea mult timp de acum înainte”, a mai susţinut preşedintele rus.

Racheta a fost lansată de pe cosmodromul Pleseţk din nord-vestul Rusiei şi a lovit o ţintă la circa 6.000 de kilometri depărtare în peninsula Kamceatka, potrivit ministerului Apărării.

Testarea acestei rachete, care poate fi echipată cu 10 sau chiar mai multe focoase nucleare, nu este o surpriză pentru Occident, dar ea survine într-un moment de tensiuni geopolitice extreme după agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News