Lansarea misiunii Artemis către lună a fost anulată. Inginerii au descoperit probleme la un motor VIDEO

Luni, 29 August 2022, ora 15:40 4252 citiri
Racheta SLS măsoară 98 de metri în înălţime FOTO Captură YouTube

Noua rachetă gigantică SLS a NASA care urma să fie lansată spre lună de la Cap Canaveral din Florida luni, 29 august, mai rămâne o vreme la sol.

NASA transmite că o scurgere de combustibil și o nouă problemă la racheta Sistemului de Lansare Spațială pune în pericol lansarea misiunii Artemis, anunță Sky News. Lansarea a fost anulată, până ce inginerii vor rezolva problema tehnică apărută la motorul numărul 3.

Artemis 1 marchează zborul inaugural al amplului program american destinat revenirii pe Lună, denumit Artemis.

Lansarea a avut loc la ora.... Au existat o serie de incidente înainte de lansarea istorică. Alimentarea cu combustibil a fost amânată cu o oră din cauza fulgerelor și a unor scurgeri de hidrogen.

Artemis 1 este o misiune fără astronauţi la bord, realizată în scopul testării rachetei şi a capsulei ataşată acesteia, astfel încât zborurile cu echipaj uman să se desfăşoare în deplină securitate spre Lună începând cu 2024.

Racheta, denumită SLS (acronimul de la Space Launch System), se află în dezvoltare de peste un deceniu şi va deveni, după ce va fi lansată, cea mai puternică din lume. Măsoară 98 de metri în înălţime.

Capsula Orion va fi propulsată până la Lună, şi chiar la 64.000 de kilometri mai departe, aventurându-se mai departe decât oricare alt vehicul spaţial ce poate transporta echipaje umane de până acum.

Citește și: Ce înseamnă misiunea Artemis pentru omenire

La revenirea în atmosfera terestră, scutul termic va trebui să suporte o viteză de aproape 40.000 de kilometri pe oră şi o temperatură pe jumătate la fel de caldă ca suprafaţa Soarelui.

Misiunea va avea o durată de 42 de zile până la revenirea în Oceanul Pacific, unde vehiculul va fi recuperat graţie unei ambarcaţiuni a marinei americane.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com