Racheta chineză de 8 tone se prăbușește pe Pământ și dă peste cap traficul aerian din Spania. Unde a aterizat dispozitivul lăsat să cadă necontrolat

Vineri, 04 Noiembrie 2022, ora 14:12 15202 citiri
Traficul aerian din Spania a fost suspendat o oră din cauza rachetei FOTO Twitter/ @controladores

Racheta chineză Chang Zheng 5B a aterizat pe Pământ vineri, 4 noiembrie, după ce dispozitivul de opt tone a fost lansat pe 31 octombrie de la Tiangong și a fost lăsat să cadă necontrolat înapoi pe Pământ în ciuda avertismentului NASA.

Nici măcar specialiștii nu au știut cu exactitate unde urmează să aterizeze, dar traiectoria a fost monitorizată în permanență.

O mare parte din tonajul rachetei Chang Zheng 5B a aterizat în Pacificul de Sud, a dezvăluit vineri Nius Diario.

Spațiul aerian din Spania a fost închis

Intrarea necontrolată a rachetei chineze în atmosferă a afectat traficul aerian spaniol, vineri dimineaţa. Potrivit Eurocontrol, traiectoria acesteia urma să treacă peste spațiul aerian al țării timp de o oră, scrie El Mundo.

Protecția Civilă a avertizat că zborurile în Catalonia sunt „total” restricționate timp de 40 de minute . „Din cauza riscului asociat cu trecerea obiectului spațial CZ-5B prin spațiul aerian spaniol, zborurile au fost restricționate total de la 9:38 la 10:18 în Catalonia și alte regiuni”, a mai informat această organizație prin intermediul Twitter.

Aeroportul din Barcelona și-a suspendat toate operațiunile, atât la plecări, cât și la sosiri, timp de o oră, începând cu ora 9:19, vineri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News