Discursul ”țarului” Putin: ”Adversarii Rusiei ar trebui să-şi amintească faptul că aceasta deţine arme capabile să lovească ţinte pe teritoriul lor” VIDEO

Joi, 29 Februarie 2024, ora 11:54
6318 citiri
Discursul ”țarului” Putin: ”Adversarii Rusiei ar trebui să-şi amintească faptul că aceasta deţine arme capabile să lovească ţinte pe teritoriul lor” VIDEO
Putin în fața Parlamentului, 29 februarie 2024 FOTO / captură video X MFA Russia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, aflat la cârma Kremlinului de mai bine de două decenii, a susținut joi, 29 februarie, discursul anual din fața Parlamentului. El a insistat pe suveranitatea Rusiei și a diabolizat, din nou, Vestul.

”Azi vom vorbi despre viitor”, și-a început liderul de la Kremlin discursul, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 15-17 martie. El a amintit că ideile din cuvântarea sa, care s-a întins pe mai bine de două ore, le-a punctat după ce în ultima perioadă a avut ”întâlniri” cu muncitori din fabrici, cu părinți, cu ”eroii de pe front”, subliniind că discursul său pune accentul pe ”propunerile, nevoie cetățenilor”.

”Am respins agresiunea terorismului international, am oprit dezintegrarea țării. (...) Azi este a 10-a aniversare a legendarei primăveri ruse. Vorbim despre curajul oamenilor din Sevastopol (n.r. cel mai mare oraș din Crimeea) și de curajul oamenilor din Donbas. Toate acestea ne inspiră și ne întăresc încrederea că vom putea face toate aceste lucruri împreună”, a afirma președintele rus, repetând de mai multe ori cuvântul ”împreună”.

Poporul ”susține” războiul din Ucraina

Liderul rus susține că rușii susțin războiul din Ucraina, în acest sens ”se lucrează în trei schimburi în fabrici, se produce tot ce e necesar pe front”, dar și că cetățenii trimit scrisori și pachete spre linia frontului ”din rezervele lor personale:

”Țara-mamă își apără solidaritatea. Unitatea, loialitatea și credința față de țară, toate au fost arătate încă de la începutul operațiunii speciale din Ucraina. (...) Milioane s-au adunat în jurul acțiunilor necesare victoriei (n.r. în Ucraina)”.

El le-a mulțumit antreprenorilor pentru reziliența de care industria a dat dovadă în privind războiului din Ucraina.

Putin a ținut să laude și ”munca partidelor parlamentare” care l-au susținut afirmând că acestea constituie ”unul dintre principalii piloni pentru țară”.

”Nimeni nu are voie să se implice în alegerile noastre interne. Așa-numitul Vest, cu tendințele sale colonialiste încearcă să limiteze dezvoltarea noastră. Are intenția să ne distrugă și să folosească teritoriul nostru pentru scopurile lor. Vor să ne separe și să ne slăbească”, a afirmat liderul de la Kremlin, după care a cerut un moment de reculegere pentru ”eroii Rusiei”.

Președintele a mai vorbit despre implicarea unei ”sumedenii de militari talentați” pe frontul din Ucraina, subliniind că forța și abilitățile trupelor ruse ”au fost demonstrate în multe ocazii”.

”Facem tot ce este necesar ca să îndeplinim toate obiectivele operațiunii noastre speciale, ca să ne apărăm siguranța cetățenilor noștri”, a precizat Putin amintind și de armele nucleare și de testarea sistemului de rachete balistice hipersonice Kinjal.

Ce rachete vor folosi rușii în Ucraina

Forţele armate ruse avansează cu încredere în mai multe direcţii, iar ”toate planurile anterioare de dezvoltare a sectorului rusesc de apărare au fost îndeplinite”, a declarat preşedintele.

El a enumerat ulterior tipurile de arme și rachete folosite de armata rusă și stadiul de utilizare sau testare în care se află: rachetele Kinjal sunt utilizate ”în mod eficient în cadrul Forţelor de Apărare Strategică”, că rachetele Sarmat ”au fost livrate trupelor” și vor fi utilizate în luptă, testele rachetei de croazieră Burevestnik şi ale sistemul Poseidon sunt în curs de finalizare – ele ”confirmând caracteristicile lor unice”. Sistemul de rachete hipersonice Zirkon a fost folosit în timpul unei operaţiuni militare speciale, acest sistem este deja în serviciu, adaugă liderul de la Moscova, citat de news.ro.

Noua ”normă” în Rusia următorilor 6 ani: familia numeroasă

Putin a abordat în discursul său și problema alcoolismului în rândul rușilor și a subliniat că îndemnul ”Gata cu băutura, hai pe schiuri” ar trebui să fie pus în practică, frază care a fost urmată de aplauze din sala Parlamentului.

Nu a ignorat să vorbească despre probleme sociale, eradicarea sărăciei în Rusia și nevoia ca țara-mamă să aibă familii mai numeroase. În opinia sa, veniturile scăzute ale cetățenilor, inclusiv cele ale familiilor numeroase, constituie una dintre cele mai acute probleme ale Federaţiei Ruse.

Putin susține că Rusia are nevoie să crească natalitatea în următorii şase ani, iar o familie numeroasă, cu mulţi copii, ar trebui să devină ”normă”.

Putin spune că Rusia este pregătită pentru dialog cu SUA pe tema stabilităţii strategice, dar a respins orice fel de încercare de a obliga Rusia să participe la negocieri (n. r. privind războiul din Ucraina).

Nu există ordine mondială ”durabilă” fără Rusia

”Nicio ordine mondială durabilă nu este posibilă fără o Rusie suverană şi puternică”, a afirmat Putin.

El a mai amintit că Rusia este pregătită pentru dialog cu toate ţările pentru a crea un nou contur de securitate egală şi indivizibilă în Eurasia și va căuta noi puncte de contact cu partenerii din Est şi din America Latină, arată news.

”Adversarii Rusiei ar trebui să-şi amintească faptul că aceasta deţine arme capabile să lovească ţinte pe teritoriul lor”, a declarat Putin, într-un mesaj aparent adresat statelor din Vest.

Potrivit acestuia, tentativele unei noi intervenţii în Rusia ”ameninţă” cu un conflict pe scară largă, cu utilizarea armelor nucleare. Președintele consideră ”un nonsens” afirmaţiile potrivit cărora Rusia se pregăteşte să atace Europa.

Însă, Putin a anunţat că intenţionează să consolideze serios grupările forţelor armate ruse în direcţia vestică, ca răspuns la aderarea Suediei şi Finlandei la NATO.

Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Un jurnalist rus care colaborează cu mai multe instituţii de presă a fost plasat în arest preventiv pentru "extremism" pentru că a participat la realizarea unor videoclipuri pentru canalul de...
Emmanuel Macron sparge gheața și vorbește despre o apărare europeană care să includă arma nucleară. „Putem să o folosim când interesele vitale sunt ameninţate”
Emmanuel Macron sparge gheața și vorbește despre o apărare europeană care să includă arma nucleară. „Putem să o folosim când interesele vitale sunt ameninţate”
Preşedintele francez Emmanuel Macron se declară pregătit ”să deschidă dezbaterea” unei apărări europene care să includă şi arma nucleară, într-un interviu cu tineri europeni....
#putin, #discurs, #Rusia, #Vest, #Ucraina , #Rusia