”Șerpii” din Occident criticați de Putin în direct: ”Politicienii din Europa trebuie să-și convingă populația să mănânce mai puțin”

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 16:28 5207 citiri
Putin și cei patru lideri pro-ruși ai regiunilor ucrainene anexate FOTO Channel One Russia

Președintele Vladimir Putin a criticat minute în șir Occidentul și pe liderii săi vineri, 30 septembrie, după ce a anunțat anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, pe care le-a numit ”pământ rusesc”.

Liderul de la Kremlim nu a contenit în critici la adresa Vestului în discursul susținut după anexarea ilegală a patru regiuni din Ucraina.

El a vorbit despre un presupus colonianism al Marii Britanii și folosirea sclavilor în SUA. La adresa ultimei a ținut să sublinieze că este singura țară din lume care a folosit arme nucleare pe oameni.

”Vestul caută o șansă să distrugă Rusia. Vor să ne vadă o colonie, nu drept o societate liberă”, adaugă Putin.

Tonul critic al președintelui rus s-a îndreptat și spre liderii țărilor din Occident pe care i-a calificat drept ”niște mincinoși”, subliniind că și în ”viața privată sunt niște șerpi, niște oameni răi”, dar și că folosesc ”brutalitatea” pentru a ajunge unde vor.

”Când ceva nu e pe placul SUA, pur și simplu, impun sancțiuni. Asta pățim și noi pentru Ucraina. Vesticii ar vrea să organizeze toată lumea după dorințele lor, dar asta nu e de bun augur pentru nimeni. (...)

SUA se poartă în modul în care au făcut-o întotdeauna: amenințări, șantaj. Nu este un dialog constructiv pe care l-am purtat cu ei in decursul anilor”, a apreciat Putin.

El a mai subliniat nevoia crucială de energie a Europei și consecințele care decurg din lipsa gazelor naturale.

”Politicienii din Europa trebuie să-și convingă populația să mănânce mai puțin, să se îmbrace mai gros. Și cine nu e de acord e tratat ca un inamic și i se spune că Rusia e sursa tuturor relelor”, susține Putin.

În opinia sa, ”Vestul nu vrea să termine crizele pe care le-a creat”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com