Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Putin construiește o nouă axă a lumii: Un puternic bloc antioccidental amenință SUA

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 23:00
14717 citiri
Putin construiește o nouă axă a lumii: Un puternic bloc antioccidental amenință SUA
Putin încearcă să construiască o axă a autocraților în lume FOTO: Washington Post

De când a declanșat invazia din Ucraina din februarie 2022, iar Occidentul a înghețat relațiile cu Rusia, Vladimir Putin și-a dedicat mult timp și energie pentru a promova o nouă axă a autocraților în lume. Astfel, Moscova a început o colaborare mai strânsă cu China, Iran și Coreea de Nord. Un puternic bloc anti-occidental se conturează, un pericol pentru Statele Unite și aliații săi.

Împărtășind un set comun de nemulțumiri anti-americane și obiective anti-occidentale, acești dictatori de la Moscova, Beijing, Teheran și Phenian găsesc noi modalități de a lucra împreună atât la nivel tactic, cât și strategic, se arată într-o analiză din The Washington Post.

”Circumstanțele strategice conduc acest țări împreună”, să coopereze în moduri mai active și mai complexe, a declarat un înalt oficial al administrației Biden, iar strategia SUA încă nu se adaptează.

Părerile lui Putin despre capacitatea Rusiei de a rezista presiunii occidentale la Forumul său economic de la Vladivostok nu ar trebui luate în considerare. Chiar și așa Occidentul nu poate ignora semnele tot mai mari că autocrații devin mai organizați, amenințând interesele SUA și europene.

Putin a băgat Rusia într-o fundătură: Bumerangul gazelor se întoarce împotriva Moscovei

Parteneriatul strategic Rusia-China pe care Putin și Xi Jinping l-au încheiat în februarie la Beijing, se accelerează pe terenurile militare, energetice și financiare. Deși China nu a trimis arme direct Rusiei, cooperarea lor militară se aprofundează.

China a trimis 2.000 de soldați să participe la exercițiile militare comune Vostok 2022 ale lui Putin, care se desfășoară în Extremul Îndepărtat.

Putin și Xi urmează să se întâlnească săptămâna viitoare în Uzbekistan pentru a-și avansa angajamentul comun și de a construi un parteneriat între Rusia și China ”superior alianțelor politice și militare din epoca Războiului Rece”.

SUA și Occidentul nu trebuie să ignore axa dictatorilor

Rusia și-a dezvoltat relațiile cu Iranul, iar Teheranul a furnizat Moscovei drone pentru a fi folosite în Ucraina, iar Putin a semnat acorduri de cooperare în domeniul energetic și comercial cu omologul său din această țară.

Moscova și Phenianul sunt mai aproape decât au fost în decenii. Se spune că Rusia furnizează cereale și energie Coreei de Nord, iar în schimb ar furniza Kremlinului obuze de artilerie.

Petrolul din Rusia curge încă în Europa: Moscova demascată, totul în secret pe coasta unei țări NATO VIDEO

Unii experți subliniază faptul că există motive întemeiate de îngrijorare față de eforturile lui Putin de a construi un bloc autocratic împotriva SUA și a țărilor occidentale din Europa.

Factorii de decizie din Vest nu își pot permite să stea pe loc, să ignore acest bloc autocrat al dictatorilor. Guvernele occidentale trebuie să elaboreze un răspuns coerent în fața acestei amenințări.

Dacă axa autocraților construită de Putin continuă să crească, Statele Unite și partenerii săi trebuie să fie pregătiți s-o contracareze.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
#Putin Xi Jinping, #Rusia China, #dictatori, #Rusia Iran, #autocratie, #Rusia Coreea Nord, #Putin razboi, #Putin Rusia , #Razboi Ucraina