Gestul și cuvintele lui Putin de la plecarea lui Xi Jinping l-au trădat: Președintele chinez l-a pus pe bancheta din spate VIDEO

Vineri, 24 Martie 2023, ora 04:52
20347 citiri
Gestul și cuvintele lui Putin de la plecarea lui Xi Jinping l-au trădat: Președintele chinez l-a pus pe bancheta din spate VIDEO
Putin și Xi Jinping s-au întâlnit la Moscova FOTO: NBC

Vizita la Moscova a liderului chinez a dezvăluit, dincolo de ușile închise, legătura care există în prezent între Xi Jinping și Vladimir Putin. În timp ce președintele Chinei părăsea recepția de stat de la Kremlin, Putin și-a trădat relația cu omologul său, prin cuvintele scurte de aprobare și prin gestul său făcut cu mâna stângă, când i-a strâns brațul ”fratelui mai mare”, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat în aceste momente dificile pentru țara sa.

S-a demonstrat că Xi Jinping conduce lucrurile în relația cu Putin, acesta fiind considerat partenerul junior. Președintele chinez a început dialogul la plecare – omul care trage concluziile - când a spus că lumea trece prin schimbări ”cum nu le-am văzut de 100 de ani” și ”noi suntem cei care conduc aceste schimbări împreună”, iar liderul rus a spus sec, aprobând, doar: ”Sunt de acord”, potrivit NBC News.

Experții internaționali au evidențiat faptul că Putin – slăbit de pe urma războiului cu Ucraina – este nevoit să se mulțumească să joace rolul secund în relația cu Xi Jinping, care practic l-a pus pe ”bancheta din spate”.

Putin a căzut în capcana întinsă de Xi Jinping: Pentru prima dată în istorie, China mutare decisivă la Moscova

Vizita de trei zile a lui Xi, prima când Putin a invadat Ucraina anul trecut, a fost cel mai recent pas în încercarea Beijingului de a promova o ordine internațională alternativă, care este mai puțin dominată de Statele Unite.

Călătoria a adus promisiuni de cooperare economică extinsă și solicitări pentru legături și mai strânse între Beijing și Moscova, chiar dacă ambele sunt în relații din ce în ce mai înghețate cu Washingtonul. Xi l-a invitat și pe Putin în China la sfârșitul acestui an.

„Călătoria a fost valoroasă pentru Putin pentru a semnala că nu este izolat la nivel internațional și pentru Xi pentru a semnala Washingtonului că China are un partener de încredere în colțul său, indiferent de ce noi presiuni conduse de americani ar putea apărea”, a declarat Amanda Hsiao, analist în China la International Crisis Group.

Rușii iau cu asalt o țară NATO: Creștere cu 670% a firmelor Moscovei din acest stat

Deși declarația comună a celor doi lideri nu menționa un parteneriat „fără limite” precum cel pe care l-au declarat cu săptămâni înainte de invadarea Ucrainei de anul trecut, „cu toate acestea, a fost o declarație clară de la Beijing către lume despre fermitatea Rusiei. Alinierea Chinei chiar și cu un cost pentru imaginea internațională a Chinei”, a declarat Hsiao, de la Taipei.

Au existat puține semne de progres către încheierea războiului din Ucraina, în ciuda laudelor lui Putin pentru o propunere de pace în 12 puncte lansată de China luna trecută, care a fost respinsă de SUA și aliații săi ca fiind prea favorabilă Rusiei. Xi, care încearcă să prezinte China ca un potențial pacificator în Ucraina și în alte părți, a menționat puțin conflictul în timpul vizitei sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Dacă multă vreme Germania a fost dependentă de petrolul și gazele naturale ale Rusiei, acum situația s-a schimbat radical de când a venit la conducere Olaf Scholz. Între timp, Putin a...
Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Dacă anunțul privind prietenia ”fără limite” dintre Rusia și China a făcut valuri la vremea respectivă, iată că relația dintre Xi Jinping și Vladimir Putin capătă alte accente, iar...
#Putin Xi Jinping, #presedinte China, #Rusia China, #china rusia, #Rusia razboi, #Ucraina razboi, #Putin razboi, #China , #Razboi Ucraina