Cheia victoriei asupra lui Putin: Bătălia pentru mințile din Rusia

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 13:59
6726 citiri
Cheia victoriei asupra lui Putin: Bătălia pentru mințile din Rusia
Proteste ale popuației ruse la Moscova, în 2019 FOTO: Independent

Fără îndoială, așa cum remarcă toți analiștii, Vladimir Putin poate fi învins în Ucraina doar prin forța armelor Kievului, ajutat de către țările occidentale pentru stoparea agresiunii Moscovei.

Însă, în afara acestei soluții de pe câmpul de luptă, experții susțin că ar mai exista una care l-ar putea înfrânge pe liderul de la Kremlin: schimbarea gândirii din mințile rușilor care îl susțin în acest război și alungarea lui de la putere din interiorul țării.

Iar exemplul cel mai concludent este cel al Marinei Ovsyannikova, fosta jurnalistă de la televiziunea de stat din Rusia, care a întrerupt un program de știri în direct pentru a protesta împotriva războiului dus de Putin în Ucraina, potrivit Scotsman.

Ovsyannikova a ținut în mâini o pancartă în studioul de televiziune pe care scria: ”Fără război, opriți războiul, nu credeți în propagandă, ei ne mint aici”. Jurnalista a fost dată afară de la televiziune și i s-a intentat un proces pentru că a protestat împotriva politcii duse de Putin.

Experții de la Yale anunță cataclismul produs de Putin: Economia Rusiei este paralizată catastrofal

Ea a declarat instanței de judecată: ”Ce se întâmplă aici este absurd. Războiul însemană groază, sânge și rușine, iar scopul procesului meu este de a intimida toți oamenii care se opun războiului dus de Federația Rusă”.

Deși Vladimir Putin are în acest moment sprijinul multor ruși în privința războiului din Ucraina, totuși există persoane, precum Ovsyannikova, care încearcă să-i facă față liderului de la Kremlin și să arate adevărata realitate a acestui conflict sângeros.

Putin a dat o lege, după începutul invaziei, prin care rușii care critică forțele armate ale Rusiei care au invadat Ucraina, pot primi până la 15 ani de închisoare, dacă se manifestă în public.

Putin pariază pe o armă veche în Ucraina: Mai puternică decât rachetele furnizate de Statele Unite

Putin știe că trebuie să păstreze în tăcere crimele de război ale militarilor ruși, care luptă în Ucraina. Îi este teamă de adevăr și, de asemenea, foarte important, de modul în care oamenii lui ar putea reacționa.

În vremuri de război și cu probleme sociale, oamenii tind să se unească. Iar atunci când despoți puternici precum Putin dau semne de slăbiciune, mistica lor se poate evapora rapid.

De aceea, pe lângă bătălia cu arme și gloanțe din Ucraina, mai există și o luptă de alt tip care trebuie dusă în interiorul Rusiei: aceea pentru mințile și inimile oamenilor poporului. Când aceasta din urmă va fi câștigată, Putin va fi alungat de pe tronul său de la Kremlin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un psiholog rus dezvăluie gândirea lui Putin: Secretul din mintea președintelui
Un psiholog rus dezvăluie gândirea lui Putin: Secretul din mintea președintelui
Războiul provocat de Moscova în Ucraina a creat o psihoză eronată în rândul populației ruse, alimentată de ”percepția” deformată din capul liderului de la Kremlin. Un psiholog rus a...
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
#Putin Rusia, #proteste Moscova, #opozitie Rusia Putin, #razboi putin, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina