Putin nu-și mai poate salva pielea: Cum a ajuns izolarea Rusiei o piatră de moară pentru el

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 15:59
9367 citiri
Putin nu-și mai poate salva pielea: Cum a ajuns izolarea Rusiei o piatră de moară pentru el
Manifestație pro Ucraina la Washington FOTO: Wilson Center

De nouă luni, Vladimir Putin și anturajul său au fost ocupați cu un singur lucru – să încerce să-și demonstreze lor și altora că invazia din 24 februarie nu a fost o greșeală. Fiecare nou plan de război care apare, după ce unul anterior a eșuat, este o operațiune costisitoare pentru a-i salva pielea lui Putin. Dar, izolarea tot mai accentuată a Rusiei pe plan mondial ar putea constitui o piatră de moară pentru președintele rus care l-ar costa înlăturarea de la putere.

Admiterea greșelilor și schimbarea deciziilor politice este dificilă pentru orice sistem politic, dar unul care și-a pus infailibilitatea liderului său în centrul său percepe asta ca fiind fatal, se arată într-o analiză Wilson Center.

„Câștigarea perpetuă” a lui Putin a fost un produs al creării de mituri agresive, pe de o parte, și al unor eforturi din lumea reală din partea tehnocraților guvernamentali, pe de altă parte.

Războiul lui Putin a lovit Rusia cu un potop de sancțiuni: Impactul devastator produs la Moscova anunțat de SUA

Elitele ruse îl văd pe Putin „ca un garant împotriva înfrângerii”, a spus comentatoarea politică rusă Tatiana Stanovaia. Elitele președintelui rus s-au obișnuit să-și vadă șeful de partea câștigătoare.

Cu efortul de război eșuat, Putin se va baza acum pe birocrații săi de încredere chiar mai mult decât înainte. „Dezamăgit în Ucraina de aliații săi naturali, Serviciile de securitate, Putin se uită acum la personalități de rang înalt din aparatul birocratic civil”, au raportat jurnaliștii independenți de investigație Farida Rustamova și Maxim Tovkaylo.

Putin și-a revizuit guvernul pe fondul efortului de război. La mijlocul lunii octombrie a înființat Consiliul de Coordonare, un organism guvernamental responsabil cu transformarea economiei în funcție de nevoile armatei. Consiliul, condus de prim-ministrul Mihail Mishustin, va stabili obiective pentru aprovizionarea armatei, va controla prețurile, furnizorii și logistica și va construi și dota cazărmi și alte facilități militare.

Propunerea tentantă a Occidentului care a stârnit interesul lui Putin. Ce s-ar întâmpla cu regiunile ocupate și Crimeea

Ironia tragică a războiului este că acum sunt pierdute vieți și o cantitate nebună de resurse pentru a salva pielea unei singure persoane, Vladimir Putin. Și acest personaj încă nu poate apărea la o întâlnire internațională, recenta întâlnire G20 fiind un exemplu, pentru că este garantată ostracizarea publică.

Urmărirea neîndoielnică de către elita rusă a liderului învingător perpetuu a supraviețuit de mult. Poziția țării în comunitatea națiunilor și legăturile economice ale Rusiei cu Occidentul vor trebui restabilite.

Asta va necesita negocieri și asta va necesita admiterea eșecurilor și admiterea crimelor de război. Pentru a putea continua cu asta, elitele Rusiei vor trebui să renunțe la Putin, care nu mai poate fi salvat după eșecul din războiul din Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#Putin razboi, #izolare Rusia sanctiuni, #izolare Rusia sanctiuni Occident, #sanctiuni Rusia, #Putin Ucraina, #Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina