Adevărurile amare ale lui Vladimir Putin. ”Nici un alt lider rus nu a împins cu atîta energie Ucraina în brațele Occidentului”

Marti, 22 Februarie 2022, ora 09:38
17614 citiri
Adevărurile amare ale lui Vladimir Putin. ”Nici un alt lider rus nu a împins cu atîta energie Ucraina în brațele Occidentului”
Putin a dat Ucrainei ceea ce nu-i dăduseră nici Lenin, nici Stalin FOTO CNN

Publicistul Theodor Paleologu enumeră câteva din afirmațiile președintelui rus Vladimir Putin, referitoare la istoria relațiilor dintre Ucraina și Rusia.

Într-o postare pe Facebook, Paleologu notează:

”Lenin a dat Ucrainei bucăți din Rusia, spune Vladimir Putin și are dreptate.

Stalin a dat Ucrainei bucăți din România, Polonia și Ungaria, continuă Putin

și are din nou dreptate.

Putin însă a dat Ucrainei ceea ce nu-i dăduseră nici Lenin, nici Stalin și nici măcar Hrușciov: un motiv de indignare patriotică de natură să unească întreaga națiune. Nici un alt lider rus nu a împins cu atîta energie Ucraina în brațele Occidentului”, scrie Paleologu.

Afirmațiile lui Putin:

”O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia. A fost făcută din părți date de Lenin din Rusia.

După, înainte și după WWII Stalin a dat Ucrainei părți din România, Polonia și Ungaria

În 1954 Hrusciov a dăruit Crimeea. Așa a fost formată Ucraina.

De ce a trebuit să transferăm teritoriile care au fost parte a Imperiului Rus? De ce a trebuit să fim așa de generoși? Și după aceea să dăm dreptul acestor republici să plece? E o nebunie.

Acum trebuie să vorbim deschis și franc.

Nu acuz pe nimeni, atunci era foarte greu, dar trebuie sa știm că anume așa a fost, după acțiunile bolșevicilor a apărut Ucraina.

Acum, urmașii au dărâmat statuile lui Lenin și numesc asta decomunizare.

În 1920 a fost făcut URSS, dar viața a arătat că nu poți controla așa un teritoriu cu principiile acelea.

Teroarea roșie si dictatura lui Stalin sau colectivizarea au transformat lucrurile astea doar în declarații.

Stalin, de facto, a pus în practică ideile sale de orânduire în stat, dar nu a modificat constituția lui Lenin. Părea că nici nu era nevoie într-un regim totalitar.

În exterior părea frumos și democratic. E păcat că principiile pe care a fosr făcut statul nu au exclus ideile utopice. Liderii partidului erau convinși ca au format un stat infailibil, dar minciuna acum pare că ne costă mult.

Bacilul naționalismului doar a așteptat ceasul. Conducerea, în loc să analizeze clar, din cauza luptei pentru putere în partid, a fost încurajat naționalismul, a promis lucruri populiste.

După aceea, am mers pe ideea bătută deja de satisfacere a nevoilor naționaliste.

În 1989 a fost semnat documentul fatal. Citez: țările din uniune au toate drepturile care reies din statutului lor suveran. Fiecare republică și uniune are cetățenia sa, care se răsfrânge asupra tuturor cetățenilor ei.

Acum, întrebarea e de ce în acele vremuri tulburi a fost nevoie sa tulburi și mai mult. Soarta URSS a fost decisă cu doi ani înainte.

Destrămarea Rusiei istorice, sub numele de URSS, este pe conștiința lor.”

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Putin razboi Ucraina, #adevar, #Theodor Paleologu , #stiri Vladimir Putin