Putin felicitat de Ziua Rusiei de ultimii săi aliați: Kim Jong-Un și Lukașenko promit „sprijin și aprobare deplină”

Duminica, 12 Iunie 2022, ora 10:16 2917 citiri
Alexander Lukașenko nu are nicio îndoială că rușii vor depăși toate dificultățile FOTO Twitter

12 iunie este considerată „Ziua Rusiei” în cadrul Federației Ruse, iar președintele Vladimir Putin a primit felicitări cu această ocazie.

State aliate precum Coreea de Nord și Belarus au trimis urări, dar și pro-rușii din enclavele rusești „LPR” și „DPR” - autoproclamatele republici Donețk și Lugansk.

Ce i-au urat dictatorului, spunea ediția rusă a publicației Meduza.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Astfel, Kim Jong-un din Coreea de Nord a văzut în politica agresivă a Moscovei „o cauză justă pentru protecția și securitatea țării sale” și a promis „sprijin și aprobare deplină”.

„[Poporul rus] a obținut un mare succes în îndeplinirea cauzei drepte de a proteja demnitatea și securitatea țării sale, depășind tot felul de dificultăți și probleme... Poporul coreean își exprimă deplin sprijin și aprobare”, a spus dictatorul nord-coreeanul într-o „felicitare”.

Liderul Belarusului, Alexander Lukașenko, nu are nicio îndoială că „rușii, așa cum s-a întâmplat de multe ori în istorie, vor depăși cu fermitate toate dificultățile și încercările”.

Iar liderii pro-ruși Denis Pușilin și Leonid Pasechnik și-au amintit brusc de „marea cultură rusă”, considerându-se reprezentanții ei.

Felicitările șefilor DNR și LNR, Denis Pusilin și Leonid Pasechnik, spun că „Ziua Rusiei este o sărbătoare care îi unește nu numai pe ruși, ci pe toți cei care se consideră implicați în istoria și cultura unei țări mari”, citează „Medusa”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News