Îndemnul lui Putin după ce sancţiunile UE privează Rusia de tehnologii performante din Occident

Luni, 18 Iulie 2022, ora 16:23 5208 citiri
Rusia este vizată de un blocaj ”aproape total” al acesului la tehnologii din Occident, relevă liderul de la Kremlin FOTO: Facebook

Preşedintele rus Vladimir Putin îndeamnă, luni, 18 iulie, la o depăşire a dificultăţilor grave cauzate de către sancţiuni Rusiei, care o privează de tehnologii înalte din Occident, relatează AFP.

”Fiind conştienţi de dificultăţile colosale pe care le înfruntăm, vom căuta intens şi inteligent noi soluţii”, declară el într-o reuniune transmisă în direct la televiziunea publică.

Rusia este vizată de un blocaj ”aproape total” al accesului la tehnologii din Occident, afirmă liderul de la Kremlin.

Reamintim că UE nu se lasă intimidată de amenințările Rusiei. "Retragerea sancţiunilor ar fi fatală. Este în joc credibilitatea noastră".

Anumiţi lideri europeni au declarat că sancţiunile sunt o eroare, o greşeală. Nu cred că este vorba de o eroare, este ceea ce trebuie să facem şi vom continua să facem", a afirmat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, răspunzând criticilor premierului ungar Viktor Orban.

"Nu suntem într-o perioadă normală. Suntem într-o epocă în care prevalează legea junglei", a subliniat şeful diplomaţiei luxemburgheze, Jean Asselborn, la sosirea la Bruxelles pentru întâlnirea cu omologii săi europeni. "Retragerea sancţiunilor ar fi fatală. Este în joc credibilitatea noastră", a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News