Occidentul și-a dezvăluit ținta în războiul din Ucraina. Strategia care îl învinge pe Putin

Joi, 02 Martie 2023, ora 05:46
8043 citiri
Occidentul și-a dezvăluit ținta în războiul din Ucraina. Strategia care îl învinge pe Putin
Biden și Zelenski, întâlnire la Kiev FOTO: NYT

După un an de război în Ucraina, în care președintele rus și-a exprimat obiectivele de a supune țara vecină și de a o îndepărta de NATO, Moscova a dat greș. Acum, Occidentul are o țintă precisă, ea se numește Vladimir Putin, care trebuie convins să își asume eșecul conflictului său sângeros, până când temperatura va deveni foarte ridicată la Kremlin, iar aliații săi vor schimba cursul.

Invazia lui Putin în Ucraina era destinată să fie o catastrofă geopolitică pentru interesele Rusiei, dar președintele și cercul său au avut probabil dreptate să vadă atașamentul tot mai mare al Ucrainei față de Occident, ca pe o amenințare la adresa propriei lor supraviețuiri, potrivit The Wall Street Journal.

Regimul Putin a fost un prieten al poporului rus și al intereselor acestuia, cam în același mod în care regimul hitlerist a fost un prieten al intereselor germane. Pagubele provocate au fost uimitoare.

Fenomenul ținut secret de Putin. Drama rușilor de proporții biblice

De fapt, războiul are sens doar ca un joc pentru a-l menține pe Vladimir Putin la putere, mai întâi prin obținerea unei victorii ușoare și populare; când acest lucru nu a funcționat, s-a recurs la folosirea războiului eșuat pentru a militariza societatea și a interzice oponenții.

Ironiile sunt bogate pentru autoproclamații realiști, care continuă să insiste asupra faptului că gafele occidentale au forțat Rusia să intre în război pentru a-și apăra interesele obiective.

Aceste interese obiective constau în faptul că, până la invadarea Ucrainei de către, 60.000 de soldați ruși erau încă în viață; aceste interese constau în faptul că NATO era o alianță somnoroasă și neagresivă, fără Suedia și Finlanda.

Aceste interese obiective ale Rusiei constau în faptul că Ucraina însăși era cunoscută mai degrabă pentru corupție decât pentru un spirit de luptă feroce și că avea o armată sovietică îmbătrânită, mai degrabă decât una occidentală modernă.

Finalul jocului îl vizează pe Putin

După un an de lupte, Hitler și Napoleon nu se zăresc încă nicăieri. Marea amenințare la adresa supraviețuirii geografice și statale a Rusiei se pare că vine de la însuși Putin. Igor Girkin, provocatorul naționalist rus care a ajutat la declanșarea războiului în 2014, este ușor ironic prin acordarea lui Putin a titlului sarcastic de "avantajul strategic unic al Rusiei".

După un an de război, în ciuda acuzațiilor contrare, Occidentul chiar are o strategie: se concentrează pe faptul de a-l face pe Putin să își asume eșecul războiului său până când temperatura la Moscova devine prea ridicată pentru el și aliații săi și aceștia își vor schimba cursul.

Un președinte dintr-o țară NATO prins în capcană de Putin: ”Omul bolnav” al Europei măcinat de Rusia

Nu fără argumente și de multe ori în mod suboptimal, NATO a evitat să poarte războiul direct pe teritoriul rusesc și a limitat armele furnizate Ucrainei pentru a evita să dea substanță afirmației lui Putin că războiul i-a fost impus sau că Rusia însăși este amenințată.

Finalul jocului îl vizează implicit pe Putin și relația sa cu cercul său politic. Occidentul întoarce pe dos concepția dubioasă a secolului trecut despre războiul total, în care populația civilă este o țintă. Nu au fost declarate obiective de război care să afecteze cetățenii Rusiei. Putin este cel care le răpește fiii și îi trimite acasă trei săptămâni mai târziu în saci mortuari. Nivelul de trai al familiilor lor se erodează constant din cauza unor alegeri care au început la Moscova și nicăieri altundeva.

Putin nu se va recunoaște niciodată învins, dar la un moment dat va propune cu grandoare o încetare a focului în timp ce trupele sale se află încă pe teritoriul ucrainean. În orice caz, intervențiile lui Joe Biden au făcut din SUA aliatul Ucrainei și au angajat Washingtonul la o strategie de a forța Rusia să se așeze la masa negocierilor, cu orice combinație de escaladări și descurajare necesară, pentru a se atinge scopul final.

Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din...
Putin are o problemă majoră: Eroarea președintelui rus se repetă și criza se intensifică
Putin are o problemă majoră: Eroarea președintelui rus se repetă și criza se intensifică
Cel mai grav atac terorist care a lovit Rusia în ultimii 20 de ani de vineri, 22 martie 2024 de la sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, a dus la moartea a cel puțin 137 de persoane. Un...
#Putin occident, #Occident razboi, #razboi Ucraina, #razboi Rusia, #Putin razboi, #biden zelenski, #Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina