Dubaiul pune taxă pe pungile de plastic de unică folosință

Joi, 10 Februarie 2022, ora 03:41
1833 citiri
Dubaiul pune taxă pe pungile de plastic de unică folosință
Dubai FOTO pro.cosentino.com

Dubaiul, una din cele mai căutate destinaţii de către români, va opri distribuția gratuită a pungilor de plastic de unică folosință, într-un demers al strălucitorului emirat către practici mai durabile.

De la livrări la domiciliu la supermarketuri și în magazine, pungile de plastic de unică folosință sunt omniprezente în emirat, scrie publicaţia The Business Times.

"În conformitate cu sporirea durabilității mediului și încurajarea persoanelor să reducă utilizarea excesivă a materialelor plastice, Consiliul Executiv din Dubai a aprobat politica de limitare a pungilor de unică folosință prin impunerea unui tarif de 25 de fili (7 dolari) pentru pungile de unică folosință", au spus autoritățile.

Decizia va intra în vigoare la 1 iulie în magazine, restaurante, farmacii și pentru livrări la domiciliu.

Emiratul a anunţat că acesta este primul pas al unei strategii planificate în mai multe etape, care vizează interzicerea completă a pungilor de plastic de unică folosință în termen de doi ani.

"Cum sustenabilitatea devine o prioritate globală, schimbarea comportamentului comunității pentru a reduce amprenta umană asupra mediului este crucială pentru a conserva resursele naturale și habitatele de mediu", au spus autoritățile.

În martie 2020, Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, și-a anunțat „noua politică de mediu” care vizează eliminarea materialelor plastice de unică folosință până în 2021 – dar reglementările nu au fost încă aplicate.

Acest lucru vine în timp ce Emiratele Arabe Unite se pregătesc să găzduiască conferința globală de mediu COP28 în 2023, după ce și-au stabilit obiectivul de a deveni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, în conformitate cu obiectivele stabilite de conferința COP26 din Marea Britanie 2021.

La fel ca multe dintre țările din regiune, economia Emiratelor Arabe Unite se bazează în principal pe combustibilii fosili.

Vecina sa, Arabia Saudită - cel mai mare exportator de țiței din lume - vizează neutralitatea carbonului până în 2060.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#pungi, #plastic, #mediu, #Dubai , #Turism