Vintu si Hrebenciuc se lupta pentru postul de secretar general al PSD

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 10:052541 citiri
Vintu si Hrebenciuc se lupta pentru postul de secretar general al PSD

Dupa ce l-a impins pe Cozmin Gusa spre functia de consilier al lui Mircea Geoana, Sorin Ovidu Vintu ar mai putea avea om la varful PSD.

Senatorul de Neamt Ioan Chelaru, un alt prieten declarat si avocat al lui Vintu, este interesat de postul de secretar general al PSD, informeaza Evenimentul Zilei.

El a anuntat, marti, ca ia in calcul ideea unei candidaturi. Chelaru sustine ca propunerea de a candida a venit din partea "organizatiilor din Moldova", dar ca sustinerea politica vine si din alte zone din tara.

Insa, pentru pozitia de numarul doi in partid exista deja un pretendent. Este vorba de deputatul de Dolj Valeriu Zgonea, apropiat al lui Viorel Hrebenciuc.

Functia de secretar general a ramas vacanta dupa demisia lui Titus Corlatean, iar Viorel Hrebenciuc, interesat sa controleze aceasta pozitie cheie in coordonarea filialelor judetene ale PSD, l-a impins in fata pe Valeriu Zgonea, numit de curand secretar general interimar pana la organizarea Congresului.

Ioan Chelaru este unul dintre apropiatii lui Sorin Ovidiu Vintu. Senatorul de Neamt, originar din Roman ca si omul de afaceri, nu se fereste sa-si asume prietenia cu SOV.

"Cu Sorin Ovidu Vintu sunt in aceleasi relatii bune, de prietenie", a spus Chelaru, precizand ca este "prieten cu Vintu din adolescenta".