Variantele PSD pentru ministrul Justitiei: Victor Alistar si Gheorghe Buta

Vineri, 19 Decembrie 2008, ora 21:211848 citiri
Variantele PSD pentru ministrul Justitiei: Victor Alistar si Gheorghe Buta
Foto: telegrafonline.ro

Victor Alistar si Gheorghe Buta sunt cele doua nume vehiculate in cercul presedintelui PSD, Mircea Geoana, pentru preluarea ministerului Justitiei, potrivit unor surse social-democrate.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, le-ar fi inaintat vineri celor de la PD-L propunerea ca Victor Alistar, director al Transparency International Romania, sa fie ministrul Justitiei, au declarat pentru NewsIn surse din PSD, care spun ca nici judecatorul Gheorghe Buta nu este iesit din carti.

Alistar este agreat de Mircea Geoana, dar si de juristi mai tineri ai PSD precum Cristian Diaconescu sau Titus Corlatean pentru ca provine din societatea civila, si in special dintr-un ONG cu vizibilitate externa.

Alistar a lucrat, mai spun aceleasi surse, alaturi de anumiti juristi ai PSD la diverse proiecte. Potrivit surselor citate, Geoana, cel care a inaintat propunerea, asteapta un raspuns de la PD-L pe aceasta tema.

Pe de alta parte, alti lideri PSD sustin ca formatiunea mai are si alte propuneri si ca una din acestea este judecatorul Gheorghe Buta. Ei mai spun si ca PD-L doreste in continuare sa discute despre oportunitatea desemnarii lui Mihai Selejean, desi cei de la PSD l-au respins intr-o sedinta a BPN de joi seara.

De asemenea, nici varianta propusa de Adrian Nastase, ca Ioan Deleanu sa fie nominalizat pentru acest post, nu ar fi abandonata, mai spun aceleasi surse.

Intrebat daca Victor Alistar este o propunere pentru Ministerul Justitiei, Mircea Geoana a declarat: "Ne gandim la oameni care pot sa reprezinte intr-adevar in conditii de neutralitate si obiectivitate aceasta importanta functie in Guvernul Romaniei".

Contactat de NewsIn, Victor Alistar a spus vineri ca nu doreste sa comenteze aceasta ipoteza.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News