Un fost sef al PSD acuza: Partidul si-a pecetluit soarta, Ponta are un dublu handicap

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 20:09
5576 citiri
Un fost sef al PSD acuza: Partidul si-a pecetluit soarta, Ponta are un dublu handicap
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul sef al PSD, Mircea Geoana, a rectionat dur, miercuri, dupa ce Liviu Dragnea a fost ales in functia de presedinte interimar al partidului.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, PSRO (Partidul Social Romanesc), condus de Geoana, arata ca in momentul de fata Victor Ponta "are un dublu handicat", iar "PSD si-a pecetluit soarta".

"Votul de astazi reprezinta finalul politic al lui Victor Ponta. Fostul lider PSD a reusit sa ingroape nu doar instinctele democratice intr-un mare partid, ci si partidul in sine. In acest moment, Victor Ponta are un dublu handicap: este inculpat intr-un dosar de coruptie si lipsit de sprijinul politic al propriului partid. Dupa infrangerea categorica din CEx, singura solutie onorabila este demisia sa din functia de prim-ministru.

Si PSD si-a pecetluit astazi soarta, hotarand sa mearga pe mana lui Liviu Dragnea. Din pacate pentru democratia din Romania, un partid politic inca mare va fi condus de o persoana condamnata pentru coruptie politica. Acest lucru reprezinta o pata pe fata social-democratiei romanesti si europene", continua sursa citata.

PSRO sustine ca Dragnea si Ponta nu mai reprezinta Stanga din Romania, iar partidul lui Geoana "isi asuma rolul autentic partid de stanga, aparator al salariatilor, al tinerilor si pensionarilor si al capitalului romanesc".

Dragnea, noul sef interimar, a zdrobit-o pe Rovana Plumb - LIVE

Social-democratii si-au votat miercuri, intr-o sedinta neobisnuita, presedintele interimar care va conduce partidul in lunile urmatoare. Liviu Dragnea a castigat categoric in fata colegei sale de partid, Rovana Plumb.

Coordonatorul politic al PSD a obtinut 65 de voturi, in timp ce contracandidata sa, Rovana Plumb - sustinuta de altfel de premierul Ponta - a primit doar 18 voturi.

Liviu Dragnea va conduce astfel PSD, din postura de presedinte interimar, pana pe 16 noiembrie, cand va avea loc Congresul PSD. Coordonatorul politic al PSD revine astfel in fruntea partidului dupa ce a renuntat la functia de presedinte executiv, ca urmare a condamnarii la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, din anul 2012.

Victor Ponta s-a autosuspendat din functia de presedinte al PSD dupa ce procurorii DNA au anuntat inceperea urmaririi penale impotriva sa in dosarul Rovinari - Turceni.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Geoana reactie alegeri PSD, #Dragnea presedinte interimar PSD, #Ponta dublu handicap PSD , #alegeri
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Am aceeasi senzatie: Puie Monta a mermelit-o.
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5