Un deputat USR il acuza pe primarul Pandele ca blocheaza candidaturile Aliantei USR PLUS in Voluntari: "Analizam posibilitatea formularii de plangeri penale"

Miercuri, 19 August 2020, ora 09:45
3206 citiri
Un deputat USR il acuza pe primarul Pandele ca blocheaza candidaturile Aliantei USR PLUS in Voluntari: "Analizam posibilitatea formularii de plangeri penale"
Foto: Facebook/ Florentin Pandele

Deputatul Cristina Pruna (USR) acuza ca primarul din Voluntari, Florentin Pandele (PSD), incearca sa-i blocheze pe candidatii USR PLUS la alegerile locale din localitate. Acest lucru s-ar face prin intermediul Biroului Electoral din Voluntari care a dat o decizie in baza careia mai multe semnaturi au fost anulate. Parlamentarul anunta ca Alianta USR PLUS o sa conteste decizia in instanta.

Afirmatiile Cristinei Pruna au fost facute intr-o postare, pe Facebook, intitulata "Florentin Pandele se crede in continuare vataf de Voluntari!"

"Chiar in ziua publicarii scandalului fabricii de semnaturi de la Sectorul 5, Biroul Electoral de Circumscriptie din orasul Voluntari, Ilfov, a votat opinia aberanta ca scrisul persoanei care a semnat declaratia din subsolul paginii cu semnaturi trebuie sa fie acelasi cu cel din fiecare caseta din lista respectiva in care au fost completate datele personale ale semnatarilor.

Semnaturile noastre au fost stranse pe bune, in strada, de voluntari care au vorbit cu fiecare om in parte. Sunt semnaturi a caror autenticitate este confirmata prin datele personale pe care fiecare voluntar si le-a trecut in declaratia de la sfarsitul fiecarei liste. Unii oameni au vrut sa isi scrie datele cu mana lor, altora le-a fost mai usor sa ii lase pe voluntarii nostri sa le completeze si ei doar au semnat. In nicio alta localitate nu s-a pus aceasta problema si semnaturile de sustinere, stranse in aceleasi conditii, au fost validate fara probleme," declara Cristina Pruna.

Listele, invalidate

Pe acest considerent ar fi fost invalidate o parte considerabila din listele de sustinatori depuse, astfel incat sa ramana un numar de semnaturi mai mic decat cel minim necesar pentru a permite depunerea candidaturilor de catre Alianta USR PLUS.

"Probabil ca nu tot intamplator, pentru a mentine numarul de semnaturi sub cele necesare, nu s-a permis depunerea ieri, in completare, a semnaturilor pe suport informatic colectate de catre Alianta.

Astazi ne-am prezentat cu un executor judecatoresc pentru a depune semnaturile pe suport informatic, insa cererea nici nu a fost primita spre inregistrare, refuz consemnat de catre executor. Semnaturile electronice au fost acceptate doar dupa ce am amenintat ca vom solicita interventia Politiei si dupa ce colegii nostri au stat 3 ore in fata primariei.

Afisarea hotararii a fost amanata cat de mult posibil pentru a nu mai avea timp de depunere a altor acte, azi fiind ultima zi din calendarul electoral de depuneri. Alianta USR PLUS Ilfov va contesta hotararea intrucat reprezinta o incalcare a dispozitiilor legale, un abuz evident care are ca singur scop impiedicarea candidatilor USR PLUS sa candideze la alegerile locale in Voluntari.

Analizam posibilitatea formularii de plangeri penale impotriva persoanelor ce au savarsit si alte abuzuri si incalcari a legislatiei, cum ar fi impiedicarea accesului reprezentantului nostru sau exprimarea opiniei si influentarea votului de catre persoane ce nu aveau acest drept," continua Cristina Pruna.

Acuzatii

Oana Cambera, avocat si candidat USR PLUS pentru Consiliul Judetean Ilfov, sustine ca anumiti membri din MEC ar fi conectati cu Florentin Pandele prin diverse legaturi.

"Actiunile savarsite de anumiti membri ai Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 8 Voluntari, conectati prin diferite legaturi cu actualul primar, reprezinta grave abuzuri si incercari de intimidare a candidatilor nostri. Este singura circumscriptie electorala din Ilfov unde reprezentantului Aliantei in Biroului Electoral nu i-a fost permis accesul ori i-au fost ingradite in mod repetat drepturile de a participa la procedura prevazuta de legea electorala.

Dezbaterile si invocarea articolelor de lege sunt egale cu zero in cadrul acestui birou electoral, unde mai nimeni nu vrea sa asculte de lege si unde trebuie sa ne luptam pana si pentru a obtine un numar de inregistrare. Utilizarea intimidarii, singurul mecanism pe care acesti oameni il cunosc, disperati sa isi mentina reteaua de relatii, nu va impiedica insa Alianta USR PLUS sa continue eforturile de aplicare corecta a dispozitiilor legale in Voluntari," declara Oana Cambera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristina Pruna alegeri Voluntari, #Florentin Pandele Voluntari, #candidati voluntari , #alegeri