TSD lanseaza o campanie impotriva etnobotanicelor

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 19:50 1562 citiri

Tineretul Social Democrat lanseaza o campanie impotriva produselor etnobotanice, campanie ce va culmina cu depunerea la Parlament a unui proiect de lege privind reglementarea regimului de punere in vanzare a acestor produse.

Campania se va desfasura la nivelul fiecarui judet de catre organizatiile TSD din toata tara, iar prin aceste actiuni tinerii social-democrati urmaresc constientizarea efectelor consumului acestor substante, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Campania va debuta miercuri, 8 decembrie 2010, prin organizarea unor conferinte de presa in judetele in care exista magazine de vise, avand ca tema interzicerea amplasarii magazinelor care comercializeaza produse etnobotanice la o distanta mai mica de 2 km de unitatile scolare, de statiile mijloacelor de transport in comun si de spitale, urmand a fi depuse hotarari de consiliu local.

Vineri, 10 decembrie 2010, va avea loc la nivelul fiecarui judet, in orasele mari, actiunea stradala Lantul Uman. Membrii TSD isi vor da mainile pentru a manifesta impotriva consumului de etnobotanice.

In continuare, luni, 13 decembrie, va fi organizata o dezbatere publica referitoare la necesitatea adoptarii unui act normativ in vederea infiintarii Autoritatii Nationale pentru Produse Aromatice si de Sinteza, institutie ce-si propune sa controleze si sa stopeze consumul de plate etnobotanice.

Campania se va incheia cu depunerea proiectului de lege la Parlament.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News