Trei ministri tehnocrati s-au inscris in PSD

Luni, 10 Februarie 2014, ora 15:56
4275 citiri
Trei ministri tehnocrati s-au inscris in PSD

Trei dintre ministrii considerati tehnocrati in Guvernul Ponta s-au inscris luni in Partidul Social Democrat.

Este vorba despre ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, informeaza Digi24.

Toti trei au fost propusi in Guvernul Ponta de PSD. De altfel, Victor Ponta a declarat ca prin aderarea celor trei ministri tehnocrati la Partidul Social Democrat nu se schimba structura Guvernului, acestia fiind considerati ca apartinand PSD si pana acum.

Intrebat daca se modifica structura Guvernului prin aceasta aderare a celor trei ministri, in conditiile in care acestia nu vor mai fi considerati tehnocrati, ci apartinand PSD, Ponta a raspuns: "Nici vorba. Totdeauna sunt PSD", informeaza Mediafax.

In plus, Victor Ponta a declarat ca "e bine sa fii tehnocrat, dar la un moment dat inevitabil iti asumi avantajele si dezavantajele sprijinului politic" si a subliniat ca toti ministrii vor trebui "sa puna umarul" in campania pentru alegerile europarlamentare.

Deciziile celor trei au fost anuntate la reuniunea la care PSD, PC si UNPR au semnat protocolul de formare a Uniunii Social Democrate, o noua alianta electorala constituita in vederea alegerilor europarlamentare din 25 mai 2014.

Din punct de vedere legal, Partidul Conservator se afla si intr-o alianta politica semnata cu PNL, intitulata Alianta de Centru Dreapta (ACD), alianta care este parte a USL, conform inregistrarii oficiale la tribunal.

PSD, UNPR si PC au semnat protocolul de constituire a UCD la scurt timp dupa ce principalii lideri ai USL s-au intalnit la Vila Lac 1 pentru a stabili modificarea structurii guvernului, in conditiile in care PNL a decis, vineri, sa numeasca patru noi ministri in Guvern, iar pe Klaus Iohannis vicepremier.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cazanciuc inscris PSD, #Pricopie inscris PSD, #Voinea inscris PSD , #Victor Ponta