Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE

Autor:Filip Man
Joi, 21 Octombrie 2021, ora 11:099069 citiri
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
O parte dintre liderii PSD nu vor susținerea lui Nicolae Ciucă

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, au cerut în ședința Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului, susțin surse politice pentru ziare.com.


Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu vor ca PSD să nu se amestece în votul pentru învestirea noului executiv condus de Nicolae Ciucă astfel încât social-democrații să nu fie asociați cu guvernarea PNL.

Liderii PSD vor decide dacă votează sau nu guvernul Ciucă după consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Înainte de ședința PSD, Marcel Ciolacu a precizat că „România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar, cu ce avem de-a face. Ştiţi că într-o zi, în România au fost mai multe decese decât în toată UE”.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirma, în emisiunea Insider politic, că PSD nu îşi „poate permite” să susţină un guvern minoritar al PNL. „Nici Marcel Ciolacu, nici noi, ceilalţi cinci, Comitetul Politic Naţional care e format din aproape o sută de oameni, nici noi nu ne putem permite să ne batem joc de electoratul nostru, deci nu putem să votăm un guvern minoritar”, spunea Dîncu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News