Si in comunism credeam ca traim in doua lumi, isi aminteste Augustin Zegrean in fata "statului paralel"

Marti, 20 Februarie 2018, ora 11:43
3060 citiri
Si in comunism credeam ca traim in doua lumi, isi aminteste Augustin Zegrean in fata "statului paralel"
Foto: Arhiva Ziare.com

In comunism credeam si stiam ca traim in doua lumi diferite, comenteaza fostul judecator CCR Augustin Zegrean temerea mai multor lideri PSD si ALDE de ceea ce ei numesc "statul paralel", doar ca atunci era vorba despre Partid, pe de o parte, si popor, pe de alta parte.

Acum, se insinueaza complet fals ca serviciile si procurorii ar forma un asa-numit "stat paralel", spune Zegrean.

"Asta este reminiscenta din vremurile vechi, pe vremea comunismului, toti credeam si stiam ca traim in doua lumi diferite. Pe deoparte erau comunistii, activistii de partid, nu comunistii de rand, care-si rezolvau problemele prin tot felul de metode, prin gospodaria de Partid, prin alte locuri... si eram noi, ceilalti, care incercam sa supravietuim, sa ne strecuram prin viata facand abstractie de ei.

Acum sigur ca s-a schimbat statul paralel, nu mai este partidul deoparte si poporul de cealalta parte. Acum vad ca s-a restrans la a se spune ca serviciile, ca procuratura ar fi un stat paralel cu puterea actuala, cu institutiile statului. Nu cred in asta. Nu cred deloc in asta! Institutiile statului, din fericire are institutii bine organizate, cel putin din punct de vedere legal, lucrurile sunt bine puse la punct.

Avem institutii pe sistemul european si care pot functiona in acelasi timp cu institutiile europene. De altfel, si institutiile din Romania si institutiile din cadrul Uniunii Europene sunt foarte bine puse la punct si functioneaza.

Asta ne ajuta, pentru ca altfel ar fi vai si amar de capul nostru. Institutiile exista, au parghii sa isi desfasoare activitatea. Totul depinde de oamenii care ocupa functii in institutii. Esti atat de independent, cata independenta vrei sa iti iei, dar foarte multi nu inteleg lucrul acesta si se plang, altii se tem", a spus Augustin Zegrean, intr-un interviu pentru Mediafax.

Cum si-a gasit PSD dusmanul in "statul paralel"

Partidul Social-Democrat si-a numit in mod oficial dusmanul, in persoana statului paralel, la Comitetul Executiv National de la inceputul lunii noiembrie, intrunit la Baile Herculane. Astfel, "statul paralel si ilegitim", despre care mai vorbise Liviu Dragnea, a facut chiar obiectul unei Rezolutii.

"PSD a analizat situatia tensionata prezenta in spatiul public din cauza numeroaselor informatii despre abuzurile grave ale unor persoane care activeaza, au condus sau inca mai conduc institutii publice de forta si care indica in mod clar existenta unui asa-numit Stat Paralel si Ilegitim, care incearca sa preia controlul asupra puterii politice, legitim constituita prin alegeri libere si corecte, reprezentand un pericol de natura sa ingrijoreze opinia publica", se arata in rezolutia adoptata in sedinta CEx.

Social-democratii sustineau ca actiunile din ultima perioada ale "statului paralel" se disimuleaza in asa-numita "lupta anticorupttie" si au ca scop decapitarea puterii politice legitim alese, pentru ca aceasta să nu isi poata indeplini Programul de guvernare angajat in fatta electoratului.

Liderii PSD l-au acuzat pe presedintele Klaus Iohannis ca tolereaza, prin lipsa de reactie, abaterile grave de la litera si spiritul Constitutiei savarsite de "Statul Ilegitim si Paralel".

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Augustin Zegrean stat paralel, #PSD DNA stat paralel, #Dragnea Zegrean procurori , #DNA