Se conturează taberele din PSD. Paul Stănescu o împinge pe Firea la prezidențiale însă Ciolacu vrea în altă direcție

Miercuri, 31 August 2022, ora 23:32
5737 citiri
Se conturează taberele din PSD. Paul Stănescu o împinge pe Firea la prezidențiale însă Ciolacu vrea în altă direcție
Paul Stănescu și Gabriela Firea au mai făcut echipă și în trecut FOTO Facebook / Gabriela Firea

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, s-a poziționat de partea prim-vicepreședintelui partidului Gabriela Firea după ce a susținut că la următoarele prezidențiale s-ar bucura dacă social-democrații ar susține o femeie. În paralel, Firea și Ciolacu pare că se întrec în sondaje și au neînțelegeri privind candidatul PSD la Sectorul 5 din Capitală.

Prezent la un eveniment al femeilor social-democrate, Paul Stănescu a declarat în prezența Gabrielei Firea că o femeie președinte ar „aduce mult echilibru”. Liderul PSD Marcel Ciolacu a lipsit de la această întâlnire.

„Pe mine m-ar bucura foarte tare dacă ar fi o doamnă din rândul dvs, că bărbații am văzut ce au făcut în ultimii 30 de ani, mai ales la ultimii doi președinți. Și nu mi-e frică s-o spun, cred că o doamnă ar aduce un echilibru mult mai mare în societatea românească (…) În politică nimic nu se dă, totul se ia. Că ești bărbat, că ești femeie. Sigur că bărbații sunt mai misogini, dar știm lucrurile astea. Dar pentru asta trebui să vă bateți”, a afirmat Paul Stănescu.

Gabriela Firea a dat însă semne că ar dori să candideze din nou la Primăria Capitalei și să revendice Bucureștiul după ce în ultimele luni l-a atacat aproape săptămânal pe actualul edil, Nicușor Dan. Cu toate astea, alegerile locale sunt înaintea celor prezidențiale, iar dacă Firea ar prelua Capitala, n-ar avea ulterior probleme în a candida și pentru Cotroceni. O eventuală victorie ar putea zgudui scaunul lui Marcel Ciolacu ca lider al PSD. De altfel, acesta din urmă a afirmat deja că nu dorește să candideze la prezidențiale, iar o victorie a aripii Firea - Paul Stănescu ar putea fi devastatoare pentru Ciolacu.

Război tăcut între Ciolacu și Firea

Lupta dintre Marcel Ciolacu și Gabriela Firea pare că a început deja după ce aceștia doi au publicat lunile trecute câte un sondaj separat, cu date contradictorii. Conform unui sondaj realizat de CURS la finalul lunii iulie, într-un top al personalităților politice în care românii au cea mai mare încredere, pe prima poziție apare ministrul Sănătății Alexandru Rafila, cu un scor de 30%. Acesta din urmă este urmat în top de către liderul PSD Marcel Ciolacu, cu 28%, premierul Nicolae Ciucă cu 26% și Mircea Geoană cu 20%. În clasament nu se regăsește, însă, Gabriela Firea.

Într-un alt sondaj, venit de data aceasta din partea Sociopol, în același top al încrederii Gabriela Firea este plasată pe prima poziție, tot cu 30%, în timp ce Marcel Ciolacu apare abia pe locul 12, în spatele lui Raed Arafat, Nicolae Ciucă sau Victor Ponta.

Discordie și la Sectorul 5

Deși PSD încă nu a anunțat oficial pe cine susține pentru alegerile anticipate de la primăria Sectorului 5 din Capitală, fostul primar al sectorului Daniel Florea și-a anunțat candidatura fără acordul lui Ciolacu. Potrivit unor surse politice, de partea sa ar fi și președintele PSD București Gabriela Firea, însă aceasta este curtată de Dan Voiculescu, care încearcă să o convingă să-l sprijine pe Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone.

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu l-ar vrea candidat pe vicepreședintele PSD Sector 1, Alexandru Petrescu. Totodată, voci din PSD se opun asupra susținerii lui Piedone junior, afirmând că ar provoca un deficit de imagine partidului. Ultimul cuvânt îl va avea însă filiala PSD București, care este condusă de către Firea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#PSD, #tensiuni PSD, #tabere PSD, #Paul Stanescu, #Gabriela Firea, #marcel ciolacu, #alegeri prezidentiale 2024, #candidat PSD prezidentiale , #stiri PSD