PSD vrea sa-si cumpere sediul din Kiseleff. Cati bani vor da cei 500.000 de membri

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 14:26
2009 citiri
PSD vrea sa-si cumpere sediul din Kiseleff. Cati bani vor da cei 500.000 de membri
Foto: psd.ro

Premierul Victor Ponta a declarat ca PSD isi va cumpara sediul din Kiseleff conform legii, cu ajutorul celor 500.000 de membri inscrisi in partid.

Intrebat cum va plati PSD sediul de pe Kiseleff, o cladire evaluata la aproximativ un milion de euro, premierul Victor Ponta a declarat ca totul se va face conform legii, platind un avans de 10%. Cei 100.000 de euro, reprezentand procentul de 10%, ar urma sa fie platiti cu ajutorul membrilor de partid.

"Din fericire, PSD are 500.000 de membri", a declarat Victor Ponta, spunand ca acest sediu se confunda cu istoria partidului.

Pe 10 septembrie 2013, in Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea 674/2013 ce stipuleaza dreptul partidelor de a-si cumpara sediile de partid. Intr-o declaratie anterioara, Victor Ponta a declarat ca PSD vrea sa contracteze un credit pentru achizitionarea imobilului din Kiseleff, sustinand ca are si mandatul Comitetului Executiv in acest scop.

PSD nu are bani sa isi cumpere sediul din Kiseleff

Victor Ponta a prezentat si programul Consiliului National organizat de PSD in zilele de 8-9 noiembrie 2013. El a declarat ca acest consiliu va stabili strategia si obiectivele politice ale PSD pentru anul 2014.

"Acest eveniment va da multe raspunsuri", a aratat presedintele social-democrat, spunand ca vor fi prezenti 4.500 de delegati din teritoriu, multi dintre ei fiind primari ai PSD. Una din temele care se vor discuta cu acestia va fi legea descentralizarii, a spus Victor Ponta.

Update

Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, a precizat, intr-o rectificare remisa luni Ziare.com, ca valoarea imobilulul a fost stabilita la 973.000 de euro pentru constructie si 2.186.000 de euro pentru teren, la cursul in lei comunicat de BNR din ziua semnarii contractului de vanzare.

"Prin urmare, PSD va opta pentru achizitionarea constructiei, cu un avans de 10%, platibil in maxim 60 de zile de la data semnarii contractului si plata diferentei in rate lunare egale pe o perioada de trei ani (36 luni), si inchirierea terenului aferent.

Dreptul de proprietate al cladirii se va transfera Partidului Social Democrat la data achitarii ultimei rate, adica dupa terminarea perioadei de 36 de luni. In acest moment, sediul central al Partidului Social Democrat din Soseaua Kiseleff nr. 10 nu este grevat de datorii", se arata in documentul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Ponta sediu PSD Kiseleff, #Ponta PSD cumparare sediu, #Ponta conferinta nationala PSD , #Victor Ponta