PSD a decis ca primul premier al noii coaliții guvernamentale să fie dat de PNL. Votul unanim prin care a fost aprobată alianța cu liberalii

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 11:442099 citiri
PSD a decis ca primul premier al noii coaliții guvernamentale să fie dat de PNL. Votul unanim prin care a fost aprobată alianța cu liberalii
PSD va avea 21 de ministere FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Conducerea PSD a votat, luni, 22 noiembrie, că primul premier va fi de la Partidul Naţional Liberal. În condiţiile în care liberalii l-au propus pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, acesta va fi numele cu care cele trei partide din noua coaliţie, PNL-PSD-UDMR vor merge la Cotroceni.

Social-democraţii au votat în unanimitate şi pentru structura guvernului, aşa cum a fost negociată. Ciolacu le-a spus colegilor că a făcut concesia renunţării la premier pentru a-şi impune pachetul social.

Conducerea PSD a votat în unanimitate, atât pentru intrarea la guvernare, în coaliţia cu PNL şi PSD cât şi pentru structura Guvernului, cu cele 21 de ministere, în formula cu premier PNL.

În şedinţă, Marcel Ciolacu a fost felicutat de colegi pentru modul în care a negociat această alianţă.

Preşedintele PSD a transmis, potrivit surselor, că a făcut această concesie de a ceda premierul, pentru a impune pachetul social, cu majorările de pensii, salarii şi alocaţii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News