Acord PSD si PP-DD. Ponta: Daca nu intra candidatul nostru in turul 2, il sustinem pe-al lor

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 12:152943 citiri
Acord PSD si PP-DD. Ponta: Daca nu intra candidatul nostru in turul 2, il sustinem pe-al lor

Social-democratii au semnat miercuri un acord de colaborare "la nivel local si parlamentar" cu PP-DD, partidul infiintat de Dan Diaconescu. Premierul Victor Ponta a afirmat ca e posibila sustinerea unui candidat PP-DD la prezidentiale, daca acesta ajunge in turul 2.

"Vom colabora la nivel local si parlamentar. Nu s-a cerut si nu s-a discutat despre prezenta in Cabinet, pentru ca o astfel de decizie trebuie discutata cu toti partenerii", a spus premierul Victor Ponta, dupa semnarea acordului.

"Nu este o obligatie, nu este un parteneriat din acela rigid. S-ar putea ca PSD sa nu fie de acord cu o initiativa a PP-DD, s-au putea ca PP-DD sa nu fie de acord cu unele decizii ale noastre", a declarat Victor Ponta.

"Acordul nu prevede nimic de candidatura la prezidentiale", a adaugat premierul Victor Ponta. Intrebat daca PSD va sustine un candidat PP-DD mai bine plasat in turul 2 al alegerilor prezidentiale, Victor Ponta a confirmat. "Daca nu intra candidatul nostru in turul 2, sigur il vom sustine".

PSD incearca astfel sa rezolve situatia aparuta in teritoriu dupa destramarea USL, in urma careia majoritatile locale din consiliile judetene s-au schimbat, iar consilierii PNL au inceput sa voteze impotriva PSD.

Premierul Victor Ponta a afirmat la inceputul lunii iunie ca in mai mult de 20 de consilii judetene PSD a pierdut majoritatea. Liderii PSD au initiat discutii cu liderul PP-DD, Dan Diaconescu, cerandu-i o colaborare.

Parlamentul a votat pentru demisia lui Basescu: Proteste, boicot si "USL traieste!"

Dintre partidele care formeaza acum majoritatea parlamentara a Guvernului Ponta, UDMR e singurul care s-a exprimat impotriva unei colaborari intre acestea si PP-DD.

La inceputul lunii iunie, Dan Diaconescu si-a anuntat intentia de a candida la presedintia Romaniei, dorinta sa fiind de a lupta impotriva actualului presedinte al tarii, Traian Basescu, si a regimului sau. El a cerut tuturor fortelor politice sa-l sprijine.

Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra in Guvern. Ponta: E posibil sa dam PP-DD un minister

PP-DD a devenit, in urma alegerilor din 2012, o forta puternica pe plan local si parlamentar, depasind ca numar de parlamentari fostul partid de guvernamant, PDL. In timp, insa, marea majoritatea a alesilor PP-DD a migrat la alte formatiuni politice, cel mai adesea catre PSD si PNL.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News