PSD își reconfigurează funcțiile de vicepreședinți ai camerelor din Parlament. Ce rol îi revine senatoarei Gabriela Firea

Luni, 30 August 2021, ora 14:283661 citiri
PSD își reconfigurează funcțiile de vicepreședinți ai camerelor din Parlament. Ce rol îi revine senatoarei Gabriela Firea
Senatorul PSD Gabriela Firea se capătă cu o funcție la conducerea Senatului FOTO Facebook / Gabriela Firea

Conducerea PSD a decis în ședința de luni, 30 august, a partidului, modul în care vor fi reîmpărțite funcțiile de vicepreședinți ai camerelor din sesiunea parlamentară de toamnă. Singurul care își păstrează postul este deputatul Alexandru Rafila.

Conform deciziei luate luni, de la 1 septembrie, posturile de vicepreşedinţi ai Senatului vor reveni Gabrielei Firea şi lui Vasile Dâncu, care îi vor înlocui pe Robert Cazanciuc şi Radu Oprea.

La Camera Deputaţilor, posturile de vicepreşedinţi revin lui Alexandru Rafila, care astfel îşi păstrează funcţia, şi lui Sorin Grindeanu, care îl va înlocui pe Marius Budăi.

Vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii Camerelor sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni ordinare, la propunerea nominală prezentată plenului de grupurile parlamentare cărora le-au fost repartizate locurile respective.

În aceeași ședință, liderii PSD au prezentat în sondaj Avangarde pe luna august din care reiese că PSD e cotat la 35%, în timp ce PNL, după 8 luni de guvernare, a coborât la 21% în intenție de vot. AUR a ajuns la 15%, devansând cu un procent USR PLUS.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News