PSD: Berceanu va mai disponibiliza si la anul 4.500 de angajati de la CFR

Marti, 24 August 2010, ora 15:281805 citiri
PSD: Berceanu va mai disponibiliza si la anul 4.500 de angajati de la CFR

Senatorul PSD, Sorin Bota, a condamnat marti decizia ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, de a disponibiliza alte cateva mii de angajati de la CFR, acest gest fiind atentat la siguranta nationala, dar a avertizat ca ele vor continua si in 2011, cand pe lista se afla alti 4.500 de angajati.

"Din pacate ce se prezinta azi nu e totul. Pe bugetul de venit cheltuieli, de anul viitor, se afla pe lista de disponibilizare inca 4.500 de oameni. Sigur orice disponibilizare din acest moment deja atenteaza la siguranta circulatiei, care afecteaza si siguranta nationala", a declarat social democratul in cadrul unei conferinte de presa, dupa ce s-a intalnit cu sindicalistii CFR.

Sorin Bota a reiterat ideea ca la CFR este vorba de fapt de privatizare grabita sau de o varianta a lichidarii societatii, in niciun caz de rentabilizarea acestei societati.

"Politica UE predomina transportul eficient pe cale ferata si din pacate in Romania politica actualului Guvern duce la distrugerea caii ferate. Noi am propus azi creearea unui holding feroviar care sa inglobeze toate societatile de azi. Speram ca CFR sa nu intre intr-un faliment total", a conchis acesta.

Peste 8.000 de persoane, date afara de la CFR

Ministerul Transporturilor intentioneaza sa disponibilizeze intre 7.100 si 8.300 de persoane, din cadrul regiilor de transport feroviar.

Cei mai multi disponibilizati, intre 3.400 si 4.600, vor fi la CFR Marfa, iar sindicalistii negociaza planul de restructurare cu cei din conducerea companiei.

Alte peste 2.000 de persoane vor fi date afara de la CFR Calatori, iar alte peste 1.000 din cadrul CFR SA.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News