PSD anunță că a depus în Parlament amendamentele pentru reforma pensiilor speciale și îl atacă pe Rareș Bogdan: „Își poate răcori picioarele în apă rece”

Luni, 29 Mai 2023, ora 19:53
5206 citiri
PSD anunță că a depus în Parlament amendamentele pentru reforma pensiilor speciale și îl atacă pe Rareș Bogdan: „Își poate răcori picioarele în apă rece”
Președintele PSD Marcel Ciolacu va prelua în curând funcția de premier FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat luni, 29 mai, că partidul său a depus amendamentele privind legea pensiilor speciale în Parlament și a subliniat că modificările „au ca scop eliminarea unor abuzuri şi inechităţi care au durat prea multă vreme”.

„Am depus astăzi, la Camera Deputaţilor, amendamentele prin care dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale. Aceste modificări au ca scop eliminarea unor abuzuri şi inechităţi care au durat prea multă vreme. Mi-am asumat public acest rol şi sunt decis să merg până la capăt! Ţinta tuturor celor care am lucrat la aceste soluţii este ca principiul contributivităţii să primeze în întreg sistemul de pensii publice! Astfel, de acum înainte, nimeni nu va mai putea construi sisteme paralele, în care să-şi aranjeze din pix pensii uriaşe, mai mari decât venitul din activitatea profesională”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că prin această acţiune se asigură că România îndeplineşte condiţiile necesare pentru a primit tranşa de peste trei miliarde euro din PNRR.

„Totodată, ne asigură că îndeplinim şi condiţiile necesare pentru ca, odată adoptate toate modificările pe tema pensiilor speciale, România să poată primi o tranşă de peste 3 miliarde de euro din PNRR. Avem o nevoie uriaşă de aceşti bani pentru investiţii în sisteme publice esenţiale, precum Educaţia şi Sănătatea”, a completat Ciolacu.

Amendamentele la proiectul de lege pot fi accesate AICI.

Atac la Rareș Bogdan

Anunțul privind depunerea amendamentelor a fost făcut și de către deputatul PSD Gabriel Zetea, care l-a ironizat pe prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, care afirma că partidul din care face parte va desființa pensiile speciale în primele zile după ce va veni la putere.

„Au trecut 3 ani și jumătate (imediat vor fi 4 ani de zile) de când Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL trâmbița pe toate canalele de comunicare că în 30 de zile de la preluarea guvernării de către PNL, pensiile speciale vor fi eliminate. PNL a guvernat singur în 2019 și 2020 și alături de USR în 2021. NIMIC din ce a promis Rareș Bogdan nu s-a întâmplat! NIMIC! Pensiile speciale nu doar că nu au fost eliminate dar s-au adăugat noi categorii de speciali în guvernarea PNL, iar apoi în guvernarea PNL-USR”, a transmis Gabriel Zetea.

Acesta a susținut apoi că și liderul PNL Nicolae Ciucă beneficiază de pensie specială și că de aceea este „foarte greu să ceri reforma pensiilor speciale fără să deranjezi anumite interese”.

„Sigur, e greu să ceri eliminarea pensiilor speciale atunci când șeful tău direct de partid beneficiază de pensie specială! E foarte greu să ceri reforma pensiilor speciale fără să deranjezi anumite interese care pot afecta interesul tău personal. Rareș Bogdan vorbește fără el, așa cum a făcut de fiecare dată! Îl invit să-și bage picioarele în apă rece și să se răcorească, pentru că reforma pensiilor speciale tot PSD o rezolvă!”, a mai afirmat deputatul PSD.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#PSD, #nicolae ciuca, #marcel ciolacu, #pensii speciale , #stiri PSD