PSD anunta ca nu va vota desfiintarea Sectiei Speciale

Marti, 22 Decembrie 2020, ora 12:30
2607 citiri
PSD anunta ca nu va vota desfiintarea Sectiei Speciale
Adina Florea si Gherghe Stan. Sursa: Heptaphoto

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marti, 22 decembrie, ca partidul condus de acesta nu va vota pentru desfiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ) - sectia de Parchetul General infiintata in timpul guvernarii PSD-ALDE si criticata de Comisia Europeana si Comisia de la Venetia.

"PSD nu va vota pentru desfiintarea Sectiei Speciale. Inalta Curte a decis ca infiintarea acesteia este necesara si noi vom asculta de specialisti", a precizat liderul PSD facand referire la o decizie a Curtii Constitutionale si nu la Inalta Curte asa cum gresit s-a exprimat.

Sectia Speciala de investigare a infractiunilor din Justitie, infiintata in timpul guvernarii PSD, ar urma sa fie desfiintata de viitorul guvern PNL USR-PLUS UDMR.

Deputatul USR-PLUS Stelian Ion sustine ca Sectia Speciala de anchetare a magistratilor va fi desfiintata de viitorul guvern.

"O desfiintam, este foarte clar lucrul asta, nici nu exista discutii si aici va spun un lucru, nici nu vor fi mari dezbateri, pentru ca despre desfiintarea Sectiei Speciale am vorbit mai bine de trei ani de zile, deci se cunosc toate argumentele si de o parte si de alta, cunoastem si opiniile magistratilor si opiniile specialistilor, avocatilor, societatii civile, opiniile emise de institutii internationale si atunci suntem in masura sa luam o decizie fara sa mai stam pe ganduri multe luni de zile.

Noi ne tinem de promisiuni si ce am spus de-a lungul timpului vom face. Daca ne-am asumat angajamentul sa rezolvam rapid aceasta problema, o vom face rapid", a declarat Stelian Ion la RFI.

Cum sa ajungi la pensie de magistrat fara sa dai o sentinta sau sa faci un rechizitoriu. Adevaratul scandal al pensiilor speciale sesizat de CCR

Cum erau dirijate fondurile de investitii ale Guvernului catre firmele de casa ale PSD. Negocierile, facute pe biletele

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#PSD, #Sectia Speciala, #stelian ion, #Ministerul Justitie , #stiri PSD