PSD a adoptat rezolutia de necolaborare cu Basescu si cu PDL

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 18:31
2551 citiri
PSD a adoptat rezolutia de necolaborare cu Basescu si cu PDL
Foto: Antena 3

PSD a adoptat rezolutia de necolaborare cu presedintele Traian Basescu si cu PDL, a anuntat, vineri dupa-amiaza, Victor Ponta.

"Am adoptat interdictia privind orice colaborare cu presedintele Traian Basescu si cu PDL", a declarat presedintele PSD la finalul sedintei de vineri a Comitetului Executiv al partidului.

Iliescu: Cei care vin in PSD ar trebui s-o ia de la zero, nu sa aiba pretentii sa candideze

Intrebat daca rezolutia care va fi adoptata include o "necolaborare" si cu Mihai Razvan Ungureanu, presedintele PSD a confirmat: "Bineinteles, dar nu-i puteam pune pe toti membrii PDL, reali sau ascunsi. Ca domnul Ungureanu e membru PDL de fapt, dar nu e inca... ".

Ponta a precizat ca USL nu colaboreaza cu "tot ce se naste din Traian Basescu": "Sigur, nici nu stim cum se va numi viitorul partid al domnului Ungureanu. Cam tot ce se naste din Traian Basescu nu poate sa colaboreze cu USL. Viitorul PDL si al domnului Ungureanu e greu de anticipat, importanta este decizia noastra".

Co-presedintele USL a amintit ca aceasta rezolutie de necolaborare cu "tot ce se naste din Traian Basescu" si cu PDL va fi adoptata si de catre Congresele PNL si PC.

O alta rezolutie adoptata in Congresul PSD este desemnarea unui candidat la functia de presedinte si a unui candidat la cea de prim-ministru. Mai exact, in contextul USL, Crin Antonescu este candidatul la presedintie, iar Victor Ponta candidatul la functia de premier.

Totodata, Victor Ponta a afirmat ca au fost validati "toti candidatii PSD pentru functiile de primari si de presedinti de Consilii Judetene. La primari, au fost validati si Marian Vanghelie, candidat la Primaria sectorului 5, si Robert Negoita, la Primaria sectorului 3.

Deputatul Gheorghe Ciobanu, demisionar din PDL, a trecut la PSD

Un alt punct pe agenda sedintei CEx al PSD a fost motiunea de cenzura pentru destituirea Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu. Social-democratii au votat pentru depunerea acestei motiuni in data de 17 aprilie.

Presedintele PSD a precizat ca sambata va fi semnat acordul de colaborare intre PSD si Miscarea Verzilor, condusa de Remus Cernea, si cooptarea lor in cadrul USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PSD rezolutie necolaborare Basescu, #PSD rezolutie necolaborare PDL, #rezolutie premier presedinte PSD , #Victor Ponta