Proiect pentru infiintarea unui partid de catre 3 persoane, depus de tineretul PSD

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 23:06 2938 citiri
Foto: Facebook/Mihai Sturzu

Presedintele TSD, Mihai Sturzu, a anuntat, marti, ca a depus in Parlament un proiect de lege care va facilita accesul la viata politica. Proiectul prevede ca un partid politic poate fi infiintat de catre minimum trei persoane.

"Am luat in serios mesajul dat de romani pe 16 noiembrie, asa ca astazi (marti - n. red.) am depus in Parlament un proiect de lege care prevede infiintarea unui partid politic de catre minimum 3 persoane. Este un proiect de lege foarte util, care va facilita accesul romanilor la viata politica", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Intr-o scrisoare deschisa publicata mai demult, Sturzu afirma ca "politicienii au uitat sa aplece urechea catre societatea civila, sa asculte ideile ei si sa le promoveze pe cele care sunt foarte bune".

De ce a intrat Mihai Sturzu in politica: Mi se rupea sufletul

"Initiativa infiintarii unui partid politic din doar trei membri este o astfel de idee, lansata de domnul Dan Masca. Ea raspunde semnalului transmis de milioane de romani neafiliati politic, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, anume ca acestia vor sa se implice in viata politica", continua presedintele TSD.

Acesta promite ca va face tot ceea ce depinde de el pentru ca proiectul de lege sa fie adoptat de Parlament si promulgat de presedintele ales, Klaus Iohannis.

"In 2016, la alegeri, sper sa avem primele astfel de formatiuni politice, care sa ii reprezinte pe cetatenii care doresc sa se implice in politica mai mult decat printr-un simplu vot si care nu au avut aceasta sansa pana acum", se arata in incheierea comunicatului.

A.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News