Primul efect al aliantei PNL-PDL: Premiera dupa 10 ani in judetul lui Ponta

Vineri, 30 Mai 2014, ora 15:59
4246 citiri
Primul efect al aliantei PNL-PDL: Premiera dupa 10 ani in judetul lui Ponta
Foto: gorjmedia.ro

Reprezentantii PDL, PNL si PP-DD din Consiliul Judetean Gorj, judet in care a candidat premierul Victor Ponta pentru mandatul de deputat obtinut in 2012, s-au coalizat impotriva PSD, social-liberalii pierzand majoritatea pentru prima oara in ultimii 10 ani.

Cei 7 reprezentanti PNL, 6 PDL si 5 ai PP-DD au votat impotriva unei hotarari dorite de cei 15 consilieri PSD prin care se organiza un concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu, arata Romania Tv, citand Agerpres.

La acest concurs ar fi urmat sa se prezinte un singur candidat, fostul consilier judetean PSD, Tiberiu Tataru. Dupa respingerea propunerii, presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu, aflat in functie de 10 ani, a cerut organizarea unei sedinte de consiliu in care sa se statueze faptul ca exista o noua majoritate.

Ponta: PSD are liber la aliante in teritoriu. Antonescu a omorat USL

Actiunea reprezentantilor PNL este un prim efect al deciziilor luate de conducerea PNL dupa aflarea rezultatelor inregistrate la alegerile pentru Parlamentul European. Astfel, presedintele Crin Antonescu a declarat, dupa sedinta Delegatiei Permanente, ca liberalii vor trebui sa iasa din aliantele cu PSD din teritoriu.

Premierul Victor Ponta a declarat saptamana aceasta, in timpul negocierilor duse de cele doua partide de opozitie, ca abia acum "Antonescu a omorat USL-ul".

"Cred ca l-a omorat (n. red. - USL) domnul Antonescu de tot, l-a sufocat. Nu are cum sa fie si alianta DA si USL. E cam complicat", a afirmat Ponta, care a aratat si ca, in teritoriu, social-democratii vor incerca sa realizeze alte majoritati, fara liberali.

Dupa alegerile europarlamentare, PNL a initiat rapid discutii cu PDL, care ar urma sa duca la o apropiata fuziune in vederea stabilirii unui singur candidat al dreptei la prezidentialele de la sfarsitul anului.

Desi liberalii au intrat in opozitie din martie, cand partidul s-a retras de la guvernare si din USL, pe plan local majoritatile PNL-PSD au continuat sa functioneze, iar unii functionari numiti in institutiile de stat cu sprijinul PNL, au ramas pe posturi.

In ultimele luni, liderii PSD au continuat sa vorbeasca foarte rezervat fata de PNL, spunand ca alianta din care liberalii s-au retras, USL, "...traieste", si si-au invitat constant fostii parteneri sa revina la guvernare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gorj alianta PNL PDL, #Gorj aliere liberali PDL, #Gorj PSD pierdere majoritate , #Victor Ponta
Comentarii