Primarul din Turda a fost exclus din PSD, desi a atras 100 de milioane de euro din fonduri UE

Sambata, 23 Noiembrie 2019, ora 13:2410973 citiri
Primarul din Turda a fost exclus din PSD, desi a atras 100 de milioane de euro din fonduri UE
Foto: Facebook/Matei Cristian

Primarul orasului Turda, Cristian Matei, a fost exclus din PSD. Municipalitatea din Turda este cunoscuta dupa ce a atras aproape 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru finantarea a 19 proiecte.

Primarul orasului Turda, Cristian Matei, a fost exclus din PSD din cauza "repetatelor incalcari ale statutului".

Surse din partid spun insa ca primarul a fost exclus din cauza deputatului Cristina Burciu, din zona Turda, care a votat pentru investirea Guvernului Orban si "trebuia dat un semnal ca se face curatenie la Turda".

La randul sau, deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, a transmis un comunicat de presa, in care arata ca "intrusii cocotati in fruntea PSD Cluj au incropit nestatutar un birou municipal in Turda si l-au exclus din PSD pe Matei Cristian, primarul municipiului Turda".

Primaria Turda, condusa de Cristian Matei, a semnat in ultima perioada 13 contracte mari de finantare din fonduri europene pentru proiecte care se afla deja in implementare, la care se adauga 3 proiecte admise la finantare si 3 proiecte aflate in faza de evaluare.

"Valoarea totala a celor 19 proiecte este de 453 de milioane de lei, adica aproape 100 de milioane de euro", declara Cristian Matei la inceputul lunii noiembrie.